Zielony wrap wiosenny

Poznaj przepis na zielony wrap wiosenny, który rozpieści Twoje kubki smakowe! Kiedy przychodzi wiosna, coraz więcej powstaje możliwości zjedzenia świeżych i zdrowych warzyw. Taki szybki i prosty przepis to wiosenne, sezonowe i zdrowe warzywa w Twojej kolacji.

Wartość odżywcza 1 porcji
  • 301 kcal
  • 10,1 g białka
  • 11,3 g tłuszczu
  • 40,3 g węglowodanów

Składniki na 1 porcję:

  • Groszek zielony (mrożony) ok. 4 łyżki (60 g)
  • Mleczko kokosowe 1½ łyżki (30 g)
  • Przyprawy: sól, pieprz
  • Rzodkiewka 2 sztuki (30 g)
  • Ogórek ½ sztuki (30 g)
  • Sałata garść
  • Szczypiorek kilka wąsów
  • Tortilla pszenna 1 sztuka (60 g)

Wykonanie

Rozmroź groszek (zalewając go wrzątkiem i odstawiając na 2 minuty lub zalewając ciepłą wodą i podgrzewając w mikrofali/na kuchence). Odcedź go i rozgnieć widelcem. Dodaj do niego mleczko kokosowe, sól i pieprz. Posmaruj powstałą zieloną pastą tortillę, dodaj pokrojone warzywa i zawiń we wrapa (jak na filmie).

Zobacz film!

Spróbuj też:

Dodaj komentarz