Zielony wrap wiosenny
Poznaj przepis na zielony wrap wiosenny, który rozpieści Twoje kubki smakowe! Kiedy przychodzi wiosna, coraz więcej powstaje możliwości zjedzenia świeżych i zdrowych warzyw. Taki szybki i prosty przepis to wiosenne, sezonowe i zdrowe warzywa w Twojej kolacji.
Wartość odżywcza 1 porcji
- 301 kcal
- 10,1 g białka
- 11,3 g tłuszczu
- 40,3 g węglowodanów
Składniki na 1 porcję:
- Groszek zielony (mrożony) ok. 4 łyżki (60 g)
- Mleczko kokosowe 1½ łyżki (30 g)
- Przyprawy: sól, pieprz
- Rzodkiewka 2 sztuki (30 g)
- Ogórek ½ sztuki (30 g)
- Sałata garść
- Szczypiorek kilka wąsów
- Tortilla pszenna 1 sztuka (60 g)
Wykonanie
Rozmroź groszek (zalewając go wrzątkiem i odstawiając na 2 minuty lub zalewając ciepłą wodą i podgrzewając w mikrofali/na kuchence). Odcedź go i rozgnieć widelcem. Dodaj do niego mleczko kokosowe, sól i pieprz. Posmaruj powstałą zieloną pastą tortillę, dodaj pokrojone warzywa i zawiń we wrapa (jak na filmie).