Kanapki z marynowanym tofu

Szukasz smacznej i ciekawej opcji na wykorzystanie tofu? Takiej, która nie tylko jest smaczna, ale również mega odżywcza? Koniecznie spróbuj kanapki z marynowanym tofu! Przygotujesz ją w kilka chwil z prostych składników. Sprawdzi się na śniadanie, lunch i kolację 😉

Wartość odżywcza 1 porcji
  • 491.3 kcal
  • 19.6 g białka
  • 21.7 g tłuszczu
  • 50 g węglowodanów

SKŁADNIKI

Składniki na 1 porcję

  • ½ kostki (90 g) tofu wędzonego
  • 1 łyżeczka (5 g) oliwy z oliwek
  • ½ łyżeczki (3 g) papryki wędzonej
  • ½ łyżeczki (3 g) czosnku granulowanego
  • 1 łyżeczka (5 g) sosu sojowego
  • 1 łyżeczka (5 g) soku z cytryny
  • 1 plaster (30 g) papryki konserwowej
  • 1 garść (20 g) sałaty
  • 1 mała sztuka (40 g) ogórka
  • 3 sztuki (45 g) rzodkiewki
  • 3 cienkie kromki (90 g) chleba
  • 1 płaska łyżka (25 g) majonezu niskotłuszczowego (lub zwykłego)

PRZEPIS

Wykonanie

  1. Rozgrzej oliwę, wrzuć na nią pokrojone w plastry tofu, posyp je przyprawami, zalej sosem sojowym i sokiem z cytryny, wymieszaj. Podgrzewaj razem około 4 minuty.
  2. W tym czasie pokrój warzywa w plastry, posmaruj chleb majonezem, dodaj warzywa.
  3. Na górę wyłóż podsmażone tofu.

FILM

Zobacz film!

PRZEPISY

Spróbuj też:

Dodaj komentarz