Tosty pizzowe

Kanapki to idealne rozwiązanie zarówno na śniadanie, jak i na kolację. Koniecznie musisz spróbować tostów pizzowych, które zrobisz dosłownie w chwilkę! Poznaj moje ulubione przepisy na mistrzowskie kanapki. Zdrowe i mega smaczne przepisy, które przekonają nawet tych kanapkowych niejadków.

Wartość odżywcza 1 porcji
  • 407,8 kcal
  • 17,3 g białka
  • 13,7 g tłuszczu
  • 48,3 g węgl.

Składniki na 1 porcję

  • Koncentrat pomidorowy 2 kopiaste łyżeczki (30 g)
  • Oliwa 1 łyżeczka (5 g)
  • Przyprawy: oregano, czosnek granulowany, sól
  • Papryka czerwona ½ sztuki (70 g)
  • Tofu wędzone 70 g
  • Bazylia kilka listków
  • Oliwki szczypta
  • Sól szczypta
  • Chleb żytni 3 kromki (90 g)

Wykonanie

  1. Pokrój drobno paprykę, przełóż na patelnie, zalej kilkoma łyżkami wody i podduś aż delikatnie zmięknie.
  2. Koncentrat wymieszaj z oliwą, czosnkiem granulowanym, solą, oregano.
  3. Pokrój chleb na cienkie kanapki. Posmaruj sosem pomidorowym, dodaj paprykę, pokrojone tofu, oliwki i przełóż na suchą patelnię.
  4. Grzej pod przykryciem aż chleb się zarumieni. Dodaj na górę bazylię.

Zobacz film!

Spróbuj też:

Dodaj komentarz