Tosty pizzowe
Kanapki to idealne rozwiązanie zarówno na śniadanie, jak i na kolację. Koniecznie musisz spróbować tostów pizzowych, które zrobisz dosłownie w chwilkę! Poznaj moje ulubione przepisy na mistrzowskie kanapki. Zdrowe i mega smaczne przepisy, które przekonają nawet tych kanapkowych niejadków.
- Tagi: kanapki, kolacja, na wytrawnie, śniadanie
- Czas przygotowania: 5 minut
Wartość odżywcza 1 porcji
- 407,8 kcal
- 17,3 g białka
- 13,7 g tłuszczu
- 48,3 g węgl.
Składniki na 1 porcję
- Koncentrat pomidorowy 2 kopiaste łyżeczki (30 g)
- Oliwa 1 łyżeczka (5 g)
- Przyprawy: oregano, czosnek granulowany, sól
- Papryka czerwona ½ sztuki (70 g)
- Tofu wędzone 70 g
- Bazylia kilka listków
- Oliwki szczypta
- Sól szczypta
- Chleb żytni 3 kromki (90 g)
Wykonanie
- Pokrój drobno paprykę, przełóż na patelnie, zalej kilkoma łyżkami wody i podduś aż delikatnie zmięknie.
- Koncentrat wymieszaj z oliwą, czosnkiem granulowanym, solą, oregano.
- Pokrój chleb na cienkie kanapki. Posmaruj sosem pomidorowym, dodaj paprykę, pokrojone tofu, oliwki i przełóż na suchą patelnię.
- Grzej pod przykryciem aż chleb się zarumieni. Dodaj na górę bazylię.