Wiosenna kasza gryczana z tofu

Jeśli nie masz pomysłu na zdrowy, wiosenny obiad, przychodzę z super propozycją na wiosenną kaszę gryczaną z tofu, którą robi się ultra szybko, a do tego smakuje obłędnie! Koniecznie wypróbuj sezonowych warzyw, stwórz zbilansowany posiłek i zrealizuj małe SPA od środeczka! ❤️

Wartość odżywcza 1 porcji
  • 548,1 kcal
  • 23,9 g białka
  • 23,7 g tłuszczu
  • 55,1 g węglowodanów
Previous slide
Next slide

Składniki na 1 porcję:

  • Kasza gryczana (sucha) ok. 4½ łyżki (60 g)
  • Cebula ⅓ sztuki (30 g)
  • Tofu wędzone ½ kostki (90 g)
  • Suszone pomidory 2 sztuki (30 g)
  • Przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany
  • Papryka czerwona¼ sztuki (30 g)
  • Ogórek 1 sztuka (40 g)
  • Rzodkiewki 3 sztuki (45 g)
  • Sałata garść
  • Szczypiorek 1 łyżka (10 g)
  • Kukurydza konserwowa 2 łyżki (30 g)

Wykonanie

  1. Ugotuj kaszę gryczaną.
  2. Pokrój cebulę i tofu.
  3. Następnie podsmaż je z pokrojonymi suszonymi pomidorami, na oleju z pomidorków (ok. 1 łyżka) aż tofu będzie złote.
  4. Dodaj kaszę, przyprawy i grzej minutę.
  5. Wymieszaj z pokrojonymi warzywami i kukurydzą.

Zobacz film!

PRZEPISY

Spróbuj też:

Dodaj komentarz