Kremowe spaghetti grzybowe
Poznaj super przepis na mega sycące kremowe spaghetti grzybowe. Smaczne rozwiązania dla zabieganych i niemających czasu na stanie przy garach! Poznaj przepyszny pomysł na rozgrzewający obiad.
Wartość odżywcza 1 porcji:
- 533,1 kcal
- 23,3 g białka
- 18,5 g tłuszczu
- 60,8 g węgl.
Składniki na 2 porcje
- Makaron spaghetti 100 g
- Cebula ½ sztuki (50 g)
- Cukinia ½ sztuki (150 g)
- Pieczarki 15 sztuk (300 g)
- Oliwa z oliwek 1 łyżeczka (5 g)
- Mąka pszenna, typ 500 1 łyżeczka (6 g)
- Mleko sojowe ⅔ szklanki (150 g)
- Sól biała 2 szczypty (1 g)
- Czosnek granulowany 2 szczypty (2 g)
- Pieprz czarny mielony 1 szczypta (1 g)
- Biała fasola, konserwowa 9 łyżek (180 g)
- Mleczko kokosowe 4½ łyżki (90 g)
- Natka pietruszki 10 g
- Siemię lniane (mielone) 3 łyżeczki (15 g)
Wykonanie
Ugotuj makaron.
Pokrój cebulę, cukinię i pieczarki. Podsmażaj warzywa i pieczarki na oliwie przez 5 minut.
Mąkę wymieszaj z mlekiem i dodaj na patelnię razem z przyprawami, białą fasolą i mleczkiem kokosowym. Całość grzej jeszcze chwilę, aż sos delikatnie zgęstnieje.
Gotowy sos wymieszaj z makaronem, pokrojoną drobno pietruszką i zmielonym siemieniem lnianym.
Zjedz jedną porcję.