Kremowe spaghetti grzybowe

Poznaj super przepis na mega sycące kremowe spaghetti grzybowe. Smaczne rozwiązania dla zabieganych i niemających czasu na stanie przy garach! Poznaj przepyszny pomysł na rozgrzewający obiad. 😍

Wartość odżywcza 1 porcji:
  • 533,1 kcal
  • 23,3 g białka
  • 18,5 g tłuszczu
  • 60,8 g węgl.
Previous slide
Next slide

Składniki na 2 porcje

  • Makaron spaghetti 100 g
  • Cebula ½ sztuki (50 g)
  • Cukinia ½ sztuki (150 g)
  • Pieczarki 15 sztuk (300 g)
  • Oliwa z oliwek 1 łyżeczka (5 g)
  • Mąka pszenna, typ 500 1 łyżeczka (6 g)
  • Mleko sojowe ⅔ szklanki (150 g)
  • Sól biała 2 szczypty (1 g)
  • Czosnek granulowany 2 szczypty (2 g)
  • Pieprz czarny mielony 1 szczypta (1 g)
  • Biała fasola, konserwowa 9 łyżek (180 g)
  • Mleczko kokosowe 4½ łyżki (90 g)
  • Natka pietruszki 10 g
  • Siemię lniane (mielone) 3 łyżeczki (15 g)

Wykonanie

Ugotuj makaron.

Pokrój cebulę, cukinię i pieczarki. Podsmażaj warzywa i pieczarki na oliwie przez 5 minut.

Mąkę wymieszaj z mlekiem i dodaj na patelnię razem z przyprawami, białą fasolą i mleczkiem kokosowym. Całość grzej jeszcze chwilę, aż sos delikatnie zgęstnieje.

Gotowy sos wymieszaj z makaronem, pokrojoną drobno pietruszką i zmielonym siemieniem lnianym.

Zjedz jedną porcję.

Zobacz film!

Spróbuj też:

Dodaj komentarz