Tofu smażone z mąką ziemniaczaną
Jak przygotować smaczne tofu? To produkt, który ma dużo białka, ale często niewiele smaku – jeśli nie za bardzo wiemy, jak je przygotować. W tym wpisie znajdziesz pomysł na super pyszne tofu z patelni. Do jego przygotowania potrzebujesz tylko kilku składników i paru minut. Idealnie sprawdzi się jako dodatek do sałatki, zawinięte w tortillę czy podane z warzywami i kaszą lub ryżem. Wypróbujesz?
- Tagi: dodatek, dodatek tofu, przepis z tofu, smaczne tofu, tofu, wegańskie
- Czas przygotowania: 10 minut
Wartość odżywcza 1 porcji:
- 90,9 kcal
- 3,8 g białka
- 5,7 g tłuszczu
- 6,9 g węglowodanów
Składniki na 2 porcje:
- Tofu naturalne 1 sztuka (180 g)
- Mąka ziemniaczana 1 łyżeczka (12 g)
- Czosnek granulowany ½ łyżeczki (3 g)
- Sól szczypta
- Oliwa 1½ łyżeczki (7 g)
Wykonanie
- Rozgrzej oliwę na patelni.
- Pokrój tofu w kostkę, wymiesza z mąką, czosnkiem i solą.
- Grzej na patelni, aż się zazłoci, mieszając co jakiś czas.