Tofu smażone z mąką ziemniaczaną

Jak przygotować smaczne tofu? To produkt, który ma dużo białka, ale często niewiele smaku – jeśli nie za bardzo wiemy, jak je przygotować. W tym wpisie znajdziesz pomysł na super pyszne tofu z patelni. Do jego przygotowania potrzebujesz tylko kilku składników i paru minut. Idealnie sprawdzi się jako dodatek do sałatki, zawinięte w tortillę czy podane z warzywami i kaszą lub ryżem. Wypróbujesz?

Wartość odżywcza 1 porcji:
  • 90,9 kcal
  • 3,8 g białka
  • 5,7 g tłuszczu
  • 6,9 g węglowodanów

Składniki na 2 porcje:

  • Tofu naturalne 1 sztuka (180 g)
  • Mąka ziemniaczana 1 łyżeczka (12 g)
  • Czosnek granulowany ½ łyżeczki (3 g)
  • Sól szczypta
  • Oliwa 1½ łyżeczki (7 g)

Wykonanie

  1. Rozgrzej oliwę na patelni.
  2. Pokrój tofu w kostkę, wymiesza z mąką, czosnkiem i solą.
  3. Grzej na patelni, aż się zazłoci, mieszając co jakiś czas.

Zobacz film!

Spróbuj też:

Dodaj komentarz