Kalafior z pesto

Jeśli nie masz czasu na przygotowywanie skomplikowanych przepisów na lunch, trafiłaś/eś idealnie! Poznaj cudowny przepis na kalafior z pesto, który zrobisz zaledwie w kilka minut. Zrobisz go szybko, zjedz zbilansowany i zdrowy posiłek, który posmakuje nie tylko Tobie, a również Twoim najbliższym.

Wartość odżywcza 1 porcji
  • 353,4 kcal
  • 10,9 g białka
  • 18 g tłuszczu
  • 31 g węglowodanów

Składniki na 1 porcję:

  • Kalafior kilka różyczek (150 g)
  • Chleb 1 kromka (45 g)
  • Pesto* 2 łyżeczki (30 g)
  • Ciecierzyca (ugotowana lub z puszki/słoiczka) 2 łyżki (40 g)

Wykonanie

  1. Ugotuj kalafior al dente (ok. 7 minut). Chleb pokrój w kostkę i zgrzankuj na suchej patelni.
  2. Wymieszaj z pesto, opłukaną z zalewy ciecierzycą i grzankami.

* Przepis na przykładowe pesto: PESTO Z CIECIERZYCY

Zobacz film!

Spróbuj też:

Dodaj komentarz