Kalafior z pesto
Jeśli nie masz czasu na przygotowywanie skomplikowanych przepisów na lunch, trafiłaś/eś idealnie! Poznaj cudowny przepis na kalafior z pesto, który zrobisz zaledwie w kilka minut. Zrobisz go szybko, zjedz zbilansowany i zdrowy posiłek, który posmakuje nie tylko Tobie, a również Twoim najbliższym.
Wartość odżywcza 1 porcji
- 353,4 kcal
- 10,9 g białka
- 18 g tłuszczu
- 31 g węglowodanów
Składniki na 1 porcję:
- Kalafior kilka różyczek (150 g)
- Chleb 1 kromka (45 g)
- Pesto* 2 łyżeczki (30 g)
- Ciecierzyca (ugotowana lub z puszki/słoiczka) 2 łyżki (40 g)
Wykonanie
- Ugotuj kalafior al dente (ok. 7 minut). Chleb pokrój w kostkę i zgrzankuj na suchej patelni.
- Wymieszaj z pesto, opłukaną z zalewy ciecierzycą i grzankami.
* Przepis na przykładowe pesto: PESTO Z CIECIERZYCY