Szybka pasta z soczewicy (bez blendera)

Szybka pasta z soczewicy to doskonała opcja zarówno na śniadanie, jak i kolację. Możesz zrobić ją też bez blendera. Całość zabiera kilka minut, a doskonale smakuje i syci na długo.

Wartość odżywcza 1 porcji
  • 334.1 kcal,
  • 14.6 g białka,
  • 6.7 g tłuszczu,
  • 42.5 g węglowodanów
  • 6.1 mg żelaza

Składniki na 1 porcję

  • Soczewica zielona, ugotowana 5 łyżek (100 g)

  • Majonez wegański 1 łyżeczka (15 g)

  • Szczypiorek 2 łyżki (40 g)

  • Sól 1 szczypta (1 g)

  • Chleb żytni na zakwasie 2 kromki (60 g)

  • Papryka ½ sztuki (70 g)

  • Szpinak 1 garść (25 g)

Wykonanie

  1. Rozgnieć widelcem soczewice (niedokładnie), dodaj pokrojony szczypiorek, przyprawy i majonez. Całość wymieszaj.
  2. Podawaj na kanapce z ulubionymi warzywami.
  3.  

Zobacz film!

Spróbuj też:

Dodaj komentarz