Dyniowo-śliwkowy owsiankowy pudding chia

Dyniowo-śliwkowy owsiankowy pudding chia to super pomysł na śniadanie “na zapas”. Zdrowe śniadanie, które idealnie nada się dla zabieganych osób, bo zrobisz je zaledwie w kilka chwil – a dla wszystkich rannych śpiochów: przygotujesz je dzień wcześniej! Idealne wyjście dla wszystkich, którzy chcą się zdrowo odżywiać, jednak nie zawsze mają na to czas. 🙂

Wartość odżywcza 1 porcji
  • 362,6 kcal
  • 12,3 g białka
  • 17 g tłuszczu
  • 28,3 g węglowodanów

SKŁADNIKI

Składniki na 1 porcję

  • Płatki owsiane 2 łyżki (20 g)
  • Mleko (u mnie roślinne) ½ szklanki (130 g)
  • Nasiona chia 2 łyżki (20 g)
  • Śliwka 1 sztuka (60 g)
  • Puree dyniowe* 1 łyżka (25 g)
  • Syrop klonowy 1 łyżeczka (5 g)
  • Cynamon ⅓ łyżeczki (2 g)
  • Chilli szczypta
  • Orzechy włoskie 3 sztuki (12 g)

PRZEPIS

Wykonanie

Wymieszaj w słoiku płatki owsiane z mlekiem i nasionami chia. Pokrój drobno śliwkę. Puree dyniowe wymieszaj z syropem klonowym, cynamonem, chilli i śliwką. Dodaj do słoika, posyp orzechami włoskimi. Zostaw na noc w lodówce.

FILM

Zobacz film!

PUREE Z DYNI

Protip od Ireny

PUREE Z DYNI:

Przekrój dynię na pół, wydłub pestki, połóż na blaszce skórka do góry i piecz w 180 st. C, aż dynia zmięknie (ok. 30 min).

Jeśli wolisz oglądać → https://youtu.be/81L5hc3SNG0?t=137

PRZEPISY

Spróbuj też:

Dodaj komentarz