Sałatka zero waste z kaszą (resztkowa)
Chcesz oszczędzić czas w kuchni, a przy okazji wykorzystać resztki z obiadu? Ta sałatka zero waste z kaszą będzie super wyborem. Przygotujesz ją w kilka minut. Możesz dowolnie modyfikować świeże dodatki, by wykorzystywać to, co masz pod ręką 😉
- Tagi: kasza, kasza gryczana, na wytrawnie, obiad, obiad i kolacja, szybki obiad, tofu, warzywa
- Czas przygotowania: 10 minut
Wartość odżywcza 1 porcji
- 505.1 kcal
- 19.2 g białka
- 13.2 g tłuszczu
- 69.2 g węglowodanów
Składniki na 2 porcje:
- Kasza/ryż, ugotowane około 5 łyżek (65 g)
- Majonez 1 łyżeczka (15 g)
- Fasola biała, gotowana/ze słoiczka 5 łyżek (100 g)
- Czosnek granulowany ½ łyżeczki (3 g)
- Pomidory suszone 2 sztuki (30 g)
- Oliwki 1 łyżka (15 g)
- Pomidor świeży 1 sztuka (120 g)
- Zielenina 1 garść
Wykonanie
- Kasze wymieszaj z pokrojonymi suszonymi pomidorkami, oliwkami, majonezem, fasolą i czosnkiem.
- Dodaj pokrojone, świeże warzywa.