Smoothie bowl fasolowo-malinowe z kawowymi karmelkami
Jeśli kochasz lekkie śniadania na słodko, to smoothie bowl fasolowo-malinowe z kawowymi karmelkami poleca się na kolejny posiłek 😉 Dodatkowo zrobisz je w maksymalnie 7 minut! Jest kremowe i bardzo odżywcze.
- Tagi: smoothie bowl, śniadanie, szybkie, wegańskie, wysokobiałkowe
- Czas przygotowania: 5 minut (7 minut z karmelkami)
Wartość odżywcza 1 porcji
- 551.8 kcal
- 16.9 g białka
- 21.4 g tłuszczu
- 61.3 g węglowodanów
SKŁADNIKI
Składniki na 1 porcję
Smoothie
- 150 g malin mrożonych
- 2 łyżki (20 g) płatków owsianych
- 3 łyżki (60 g) jogurtu naturalnego
- 3½ łyżki (70 g) Fasoli białej, ugotowanej/konserwowej
- ½ sztuki (60 g) banana
Karmelki kawowe
- 2 łyżki (30 g) dowolnych orzechów
- 1 płaska łyżeczka (2 g) kawy rozpuszczalnej
- 1 łyżka (15 g) wody
- 1 łyżeczka (10 g) syropu klonowego
PRZEPIS
Wykonanie
- Zblenduj składniki na smoothie bowl.
- Na suchą patelnię wysyp orzechy i podpraż, aż się zarumienią. Kawę zalej 1 łyżką wrzątku, dodaj syrop klonowy, wymieszaj. Zalej orzechy na patelni, rozmieszaj, wyłącz grzanie.
- Wyłóż karmelki na smoothie bowl.
Ten post ma jeden komentarz
Przykładowy komentarz