Śniadania

Pomidorowy wegański twarożek

Ten smaczny i prosty pomidorowy wegański twarożek będzie świetnym wyborem na ekspresowe śniadanie. Zrobisz go w kilka minut, z łatwo dostępnych składników. W dodatku całość dostarcza sporo białka i błonnika, a do tego świetnie smakuje.

film

Zobacz film

składniki
Składniki na 1 porcję
  • Fasola biała, ugotowana/konserwowa

    6 łyżek (120 g)

  • Jogurt naturalny

    2 łyżki (40 g)

  • Pomidorki suszone

    2 łyżki (16 g)

  • Bazylia

    kilka listków (4 g)

  • Cebula

    ¼ sztuki (25 g)

  • Sól

    1 szczypta (1 g)

  • Pieprz

    1 szczypta (1 g)

  • Czosnek granulowany

    1 szczypta (1 g)

  • Pomidor

    1 sztuka (120 g)

  • Bułka

    ½ sztuki (40 g)

  • przepis

    Wykonanie

    1. Zblenduj fasolę, jogurt, pomidorki suszone, cebulę, bazylię i przyprawy.
    2. Pokrój pomidora w kostkę, wymieszaj z pastą.
    3. Pastę podawaj na bułce.

    Wartość odżywcza 1 porcji:

    357 kcal

    17.4 g białka

    3.4 g tłuszczu

    55.2 g węglowodanów

    Wpisz szukaną frazę