Pomidorowy wegański twarożek
Ten smaczny i prosty pomidorowy wegański twarożek będzie świetnym wyborem na ekspresowe śniadanie. Zrobisz go w kilka minut, z łatwo dostępnych składników. W dodatku całość dostarcza sporo białka i błonnika, a do tego świetnie smakuje.
- Tagi: na wytrawnie, pasta, śniadanie, szybkie, wegańskie, wysokobiałkowe
- Czas przygotowania: 5 minut
Wartość odżywcza 1 porcji
- 357 kcal
- 17.4 g białka
- 3.4 g tłuszczu
- 55.2 g węglowodanów
SKŁADNIKI
Składniki na 1 porcję
- 6 łyżek (120 g) Fasoli białej, ugotowanej/konserwowej
- 2 łyżki (40 g) jogurtu naturalnego
- 2 łyżki (16 g) pomidorków suszonych
- kilka listków (4 g) bazylii
- ¼ sztuki (25 g) cebuli
- 1 szczypta (1 g) soli
- 1 szczypta (1 g) pieprzu
- 1 szczypta (1 g) czosnku granulowanego
- 1 sztuka (120 g) pomidora
- ½ sztuki (40 g) bułki
PRZEPIS
Wykonanie
- Zblenduj fasolę, jogurt, pomidorki suszone, cebulę, bazylię i przyprawy.
- Pokrój pomidora w kostkę, wymieszaj z pastą.
- Pastę podawaj na bułce.