Pomidorowy wegański twarożek

Ten smaczny i prosty pomidorowy wegański twarożek będzie świetnym wyborem na ekspresowe śniadanie. Zrobisz go w kilka minut, z łatwo dostępnych składników. W dodatku całość dostarcza sporo białka i błonnika, a do tego świetnie smakuje.

Wartość odżywcza 1 porcji
  • 357 kcal
  • 17.4 g białka
  • 3.4 g tłuszczu
  • 55.2 g węglowodanów

SKŁADNIKI

Składniki na 1 porcję

  • 6 łyżek (120 g) Fasoli białej, ugotowanej/konserwowej
  • 2 łyżki (40 g) jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki (16 g) pomidorków suszonych
  • kilka listków (4 g) bazylii
  • ¼ sztuki (25 g) cebuli
  • 1 szczypta (1 g) soli
  • 1 szczypta (1 g) pieprzu
  • 1 szczypta (1 g)  czosnku granulowanego
  • 1 sztuka (120 g) pomidora
  • ½ sztuki (40 g) bułki

PRZEPIS

Wykonanie

  1. Zblenduj fasolę, jogurt, pomidorki suszone, cebulę, bazylię i przyprawy.
  2. Pokrój pomidora w kostkę, wymieszaj z pastą.
  3. Pastę podawaj na bułce.

FILM

Zobacz film!

PRZEPISY

Spróbuj też:

Dodaj komentarz