Placuszki owsiane z fasolą i truskawkami

Placuszki owsiane z fasolą i truskawkami to super pomysł na zdrowe i smaczne śniadanie. Kiedy masz ochotę na coś nieco bardziej wymyślnego, ale nadal nie masz zbyt wiele czasu, a chcesz zjeść coś zdrowego – ten przepis jest idealny dla Ciebie! Wypróbuj i daj się przekonać do przepysznych placuszków.

Wartość odżywcza 1 porcji
  • 403,7 kcal
  • 11,7 g białka
  • 15,2 g tłuszczu
  • 50,2 g węglowodanów

Składniki na 1 porcję

  • Płatki owsiane 4 łyżki (40 g)
  • Banan ½ sztuki (60 g)
  • Fasola biała (ugotowana lub z puszki) 2 łyżki (40 g)
  • Mleko roślinne ok. ⅕ szklanki (50 g)
  • Proszek do pieczenia ½ łyżeczki (2g)
  • Oliwa z oliwek 1 łyżeczka (5 g)
  • Truskawki, mrożone ½ szklanki (50 g)
  • Orzechy włoskie 1 płaska łyżka (10 g)

Wykonanie

  1. Zblenduj płatki owsiane z bananem, opłukaną z zalewy fasolą, mlekiem i proszkiem do pieczenia.
  2. Odstaw ciasto na 5 minut.
  3. Rozgrzej patelnie z oliwą.
  4. Smaż na niej cienkie placuszki.
  5. Gotowe podawaj z rozmrożonymi truskawkami i posiekanymi orzechami.

Zobacz film!

Spróbuj też:

Dodaj komentarz