Placuszki owsiane z fasolą i truskawkami
Placuszki owsiane z fasolą i truskawkami to super pomysł na zdrowe i smaczne śniadanie. Kiedy masz ochotę na coś nieco bardziej wymyślnego, ale nadal nie masz zbyt wiele czasu, a chcesz zjeść coś zdrowego – ten przepis jest idealny dla Ciebie! Wypróbuj i daj się przekonać do przepysznych placuszków.
Wartość odżywcza 1 porcji
- 403,7 kcal
- 11,7 g białka
- 15,2 g tłuszczu
- 50,2 g węglowodanów
Składniki na 1 porcję
- Płatki owsiane 4 łyżki (40 g)
- Banan ½ sztuki (60 g)
- Fasola biała (ugotowana lub z puszki) 2 łyżki (40 g)
- Mleko roślinne ok. ⅕ szklanki (50 g)
- Proszek do pieczenia ½ łyżeczki (2g)
- Oliwa z oliwek 1 łyżeczka (5 g)
- Truskawki, mrożone ½ szklanki (50 g)
- Orzechy włoskie 1 płaska łyżka (10 g)
Wykonanie
- Zblenduj płatki owsiane z bananem, opłukaną z zalewy fasolą, mlekiem i proszkiem do pieczenia.
- Odstaw ciasto na 5 minut.
- Rozgrzej patelnie z oliwą.
- Smaż na niej cienkie placuszki.
- Gotowe podawaj z rozmrożonymi truskawkami i posiekanymi orzechami.