Pancake z truskawkami i fasolą

Truskawki to przepyszne sezonowe owoce, dlatego mam dla Ciebie przepis na boskie desery truskawkowe, które zrobisz w 15 min! Poznaj proste przepisy na wegańskie desery z truskawkami i delektuj się sezonowymi owocami! Zasmakuj przepysznych pancake z truskawkami i fasolą i ciesz się pysznym smakiem nieziemskiego deseru. 🍓

Wartość odżywcza 1 porcji
  • 371,8 kcal
  • 12,5 g białka
  • 7,5 g tłuszczu
  • 58,5 g węgl.

Składniki na 1 porcję

  • Mąka pszenna 3 łyżki (40 g)
  • Biała fasola (ugotowana lub z puszki) 3 łyżki (60 g)
  • Napój roślinny ⅓ szklanki (70 g)
  • Proszek do pieczenia ⅓ łyżeczki
  • Cukier wanilinowy ½ łyżeczki (2 g)
  • Banan ½ sztuki (50 g)
  • Truskawki 1 garść (70 g)
  • Oliwa z oliwek 1 łyżeczka (5 g)
  • Jogurt naturalny (u mnie roślinny) 1 łyżka (20 g)
  • Świeża mięta kilka listków dla ozdoby

Wykonanie

Zblenduj opłukaną z zalewy fasolę z bananem, mlekiem, mąką, cukrem wanilinowym i proszkiem do pieczenia. Pokrój drobno truskawki i dodaj do ciasta. Poczekaj 5 minut, by ciasto delikatnie zgęstniało. Usmaż placuszki na patelni na łyżeczce oliwy. Na górę pancake nałóż jogurt, pokrojone truskawki i listki mięty.

Zobacz film!

Spróbuj też:

Dodaj komentarz