Kanapki z hummusem na wypasie

Przemycenie dużej ilości warzyw to często wyzwanie w przygotowywanych daniach. Dlatego dodanie ich do kanapek jest super pomysłem. Napakowane ich dużą ilością kanapki z hummusem na wypasie to idealny przykład zdrowej kanapki z masą warzyw i witamin. Zbilansowany wege posiłek, który nasyci i satysfakcjonuje Twoje kubki smakowe.

Wartość odżywcza 1 porcji
  • 405,3 kcal
  • 10 g białka
  • 18 g tłuszczu
  • 44,9 g węglowodanów

Składniki na 1 porcję:

  • Chleb 3 kromki (80 g)
  • Hummus 2 łyżki (50 g)
  • Cebulamały kawałek (20 g)
  • Zielenina garść
  • Papryka konserwowa kilka kawałków
  • Pomidorki koktajlowe 1 garść
  • Oliwki zielone 1 łyżka (15 g)
  • Ogórek ½ sztuki (30 g)

Wykonanie

Posmaruj kromki chleba gotowym hummusem, dodaj na nie pokrojoną cebulę, zieleninę i pokrojone warzywa.

Zobacz film!

Spróbuj też:

Dodaj komentarz