Kanapki z hummusem na wypasie
Przemycenie dużej ilości warzyw to często wyzwanie w przygotowywanych daniach. Dlatego dodanie ich do kanapek jest super pomysłem. Napakowane ich dużą ilością kanapki z hummusem na wypasie to idealny przykład zdrowej kanapki z masą warzyw i witamin. Zbilansowany wege posiłek, który nasyci i satysfakcjonuje Twoje kubki smakowe.
- Tagi: hummus, kanapki, na wypasie, na wytrawnie, obiad, warzywa, wegańskie, zdrowe
- Czas przygotowania: 5 minut
Wartość odżywcza 1 porcji
- 405,3 kcal
- 10 g białka
- 18 g tłuszczu
- 44,9 g węglowodanów
Składniki na 1 porcję:
- Chleb 3 kromki (80 g)
- Hummus 2 łyżki (50 g)
- Cebulamały kawałek (20 g)
- Zielenina garść
- Papryka konserwowa kilka kawałków
- Pomidorki koktajlowe 1 garść
- Oliwki zielone 1 łyżka (15 g)
- Ogórek ½ sztuki (30 g)
Wykonanie
Posmaruj kromki chleba gotowym hummusem, dodaj na nie pokrojoną cebulę, zieleninę i pokrojone warzywa.