Pasta z pieczonego czosnku i fasoli

Pasta z pieczonego czosnku i fasoli, którą możesz wykorzystać na milion sposobów! Dodaj do kanapki, posmaruj wrapa, lub wykorzystaj jako dodatek do śniadania, lunchu czy kolacji. Jeśli zrobisz tę pastę, koniecznie podziel się nią ze mną w komentarzu, w jaki sposób ją wykorzystałaś! Zdjęciem dania również nie pogardzę! 🙂

Wartość odżywcza 1 porcji
  • 216,3 kcal
  • 7,9 g białka
  • 7,2 g tłuszczu
  • 26,2 g węglowodanów

SKŁADNIKI

Składniki na 3 porcję

  • Czosnek 4 główki (180 g)
  • Oliwa z oliwek 2 łyżki (20 g)
  • Fasola biała (ugotowana lub z puszki) 8 łyżek (160 g)
  • Sok z cytryny 1 łyżka
  • Przyprawy: sól, majeranek, pieprz

PRZEPIS

Wykonanie

Odkrój górną część z główek czosnku. Polej je łyżką oliwy, posyp solą i piecz ok. 30 minut w 180 st. Gdy ostygną wyciśnij ząbki czosnku z główki. Zblenduj z opłukana fasolą z puszki, oliwą (1 łyżka), sokiem z cytryny, pieprzem i solą.

FILM

Zobacz film!

PRZEPISY

Spróbuj też:

Dodaj komentarz