Kanapka z szybką pastą i warzywami

Jeśli lubisz jedzenie na wynos, potrzebujesz fajnego przepisu na śniadanie w lunchboxie do pracy czy szkoły – ta kanapka z szybką pastą i warzywami jest idealna! Szybki, zdrowy i idealnie nadający się przy zabieganych porankach.

Wartość odżywcza 1 porcji
  • 302,3 kcal,
  • 16,9 g białka,
  • 8,7 g tłuszczu,
  • 35,3 g węgl.

Składniki na 1 porcję

  • Chleb 2 kromki (60 g)
  • Tofu ½ kostki (90 g)
  • Ajwar 3-4 łyżki (50 g)
  • Papryka ½ sztuki (70 g)
  • Ogórek gruntowy 1 sztuka (40 g)
  • Rzodkiewki 3 sztuki (45 g)

Wykonanie

Rozgnieć lub zblenduj tofu i ajwar. Posmaruj pastą kanapki, dodaj pokrojone warzywa.

Zobacz film!

Spróbuj też:

Dodaj komentarz