Pasta wegańska a’la rybna
Prosty przepis na dodatek do kanapek, który jest szybki w przygotowaniu, a przy tym bardzo sycący. Pasta wegańska a’la rybna idealnie sprawdza się do kanapek na lunch, czy II śniadanie do szkoły.
- Tagi: na wytrawnie, pasta, pasta kanapkowa, śniadanie, strączki, tofu, wegańskie
- Czas przygotowania: 5 minut
Wartość odżywcza 1 porcji
- 351.2 kcal
- 19.4 g białka,
- 15.7 g tłuszczu,
- 30.8 g węglowodanów przyswajalnych
Składniki na 1 porcję
- Tofu wędzone100 g
- Majonez wegański 5 g
- Sos sojowy 1 łyżeczka (5 g)
- Szczypiorek 1 łyżka (10 g)
- Sezam (nasiona) 1 łyżeczka (5 g)
- Chleb żytni 2 kromki (60 g)
- Rzodkiewka 3 sztuki (45 g)
- Sałata 20 g
Wykonanie
- Tofu, majonez i sos sojowy zblenduj na gładką masę.
- Szczypiorek pokrój i dorzuć do pozostałych składników, razem z sezamem.
- Gotową pastą posmaruj kanapki.
- Kanapki podawaj z pokrojoną rzodkiewką i sałatą.