Pasta wegańska a’la rybna

Prosty przepis na dodatek do kanapek, który jest szybki w przygotowaniu, a przy tym bardzo sycący. Pasta wegańska a’la rybna idealnie sprawdza się do kanapek na lunch, czy II śniadanie do szkoły.

Wartość odżywcza 1 porcji
  • 351.2 kcal
  • 19.4 g białka,
  • 15.7 g tłuszczu,
  • 30.8 g węglowodanów przyswajalnych

Składniki na 1 porcję

  • Tofu wędzone100 g
  • Majonez wegański 5 g
  • Sos sojowy 1 łyżeczka (5 g)
  • Szczypiorek 1 łyżka (10 g)
  • Sezam (nasiona) 1 łyżeczka (5 g)
  • Chleb żytni 2 kromki (60 g)
  • Rzodkiewka 3 sztuki (45 g)
  • Sałata 20 g

Wykonanie

  1. Tofu, majonez i sos sojowy zblenduj na gładką masę.
  2. Szczypiorek pokrój i dorzuć do pozostałych składników, razem z sezamem.
  3. Gotową pastą posmaruj kanapki.
  4. Kanapki podawaj z pokrojoną rzodkiewką i sałatą.

Zobacz film!

Spróbuj też:

Dodaj komentarz