Owsianka wegańska z kiwi i sezamem

Przepis na owsiankę na totalnym wypasie! Posmakuj owsianki wegańskiej z kiwi i sezamem, która będzie o niebo lepsza niż ta z drogiej śniadaniarni, za która zapłaciłabyś masę monet! Rozpieść swoje kubki smakowe, zjedz zdrowe i odżywcze śniadanie i zapamiętaj ten przepis na długo.

Wartość odżywcza 1 porcji
  • 440 kcal
  • 14,2 g białka
  • 17,9 g tłuszczu
  • 48,4 g węglowodanów

SKŁADNIKI

Składniki na 1 porcję

  • Płatki owsiane 3 łyżki (30 g)
  • Mleko (u mnie roślinne) ½ szklanki (125 g)
  • Orzechy 1 łyżka (15 g)
  • Syrop klonowy 1 łyżeczka (5 g)
  • Kiwi 1 sztuka (75 g)
  • Banan ½ sztuki (60 g)
  • Jogurt roślinny 2 łyżki (50 g)
  • Sezam 1 łyżeczka (5 g)

PRZEPIS

Wykonanie

Zalej płatki owsiane mlekiem i gotuj, aż zmiękną. Na suchej patelni upraż orzechy, gdy się zarumienią wyłącz kuchenkę, zalej je syropem klonowym i wymieszaj. Do owsianki dodaj rozgniecionego banana, podawaj z pokrojonym kiwi, jogurtem roślinnym, orzechami i posypaną sezamem.

FILM

Zobacz film!

PRZEPISY

Spróbuj też:

Dodaj komentarz