Owsianka wegańska z kiwi i sezamem
Przepis na owsiankę na totalnym wypasie! Posmakuj owsianki wegańskiej z kiwi i sezamem, która będzie o niebo lepsza niż ta z drogiej śniadaniarni, za która zapłaciłabyś masę monet! Rozpieść swoje kubki smakowe, zjedz zdrowe i odżywcze śniadanie i zapamiętaj ten przepis na długo.
- Tagi: jogurt wegański, mleko wegańskie, na słodko, orzechy, owoce, owsianka, śniadanie, wegańskie
- Czas przygotowania: 7 minut
Wartość odżywcza 1 porcji
- 440 kcal
- 14,2 g białka
- 17,9 g tłuszczu
- 48,4 g węglowodanów
SKŁADNIKI
Składniki na 1 porcję
- Płatki owsiane 3 łyżki (30 g)
- Mleko (u mnie roślinne) ½ szklanki (125 g)
- Orzechy 1 łyżka (15 g)
- Syrop klonowy 1 łyżeczka (5 g)
- Kiwi 1 sztuka (75 g)
- Banan ½ sztuki (60 g)
- Jogurt roślinny 2 łyżki (50 g)
- Sezam 1 łyżeczka (5 g)
PRZEPIS
Wykonanie
Zalej płatki owsiane mlekiem i gotuj, aż zmiękną. Na suchej patelni upraż orzechy, gdy się zarumienią wyłącz kuchenkę, zalej je syropem klonowym i wymieszaj. Do owsianki dodaj rozgniecionego banana, podawaj z pokrojonym kiwi, jogurtem roślinnym, orzechami i posypaną sezamem.