Jednogarnkowy ryż curry z brokułem

Gdy nie masz za wiele czasu na gotowanie obiadu, super rozwiązanie jest wykorzystanie pomysłu na dania jednogarnkowe. Dlatego jednogarnkowy ryż curry z brokułem będzie super rozwiązaniem dla osób zabieganych, chcących jeść smacznie i zdrowo. Wypróbuj i koniecznie daj znać, czy ten obiad trafia w Twoje kubki smakowe!

Wartość odżywcza 1 porcji
  • 543,1 kcal
  • 20,2 g białka
  • 22 g tłuszczu
  • 63,9 g węglowodanów

Składniki na 1 porcję:

  • Cebula ⅓ sztuki (30 g)
  • Brokuł kilka różyczek (150 g)
  • Groszek zielony (mrożony) 50 g
  • Ryż biały (suchy) 4 łyżki (60 g)
  • Mleczko kokosowe 4 łyżki (80 g)
  • Imbir suszony ½ łyżeczki
  • Czosnek granulowany ½ łyżeczki
  • Curry 1 płaska łyżeczka (4 g)
  • Tofu wędzone 40 g

Wykonanie

  1. Pokrój cebulę i brokuł.
  2. Przełóż wszystkie składniki oprócz tofu do garnka lub na patlenię (w tym suchy ryż), zalej ok. 1-1,5 szklanki wody i gotuj, aż ryż zmięknie.
  3. Pod koniec dodaj pokrojone w kostkę tofu.

Zobacz film!

Spróbuj też:

Dodaj komentarz