Pasta groszkowo-orzechowa

Idealna pasta wegańska do chleba? Istnieje i czeka na Ciebie w tym artykule 😉 Wypróbuj wiosenną, lekką i pyszną pastę z groszku i masła orzechowego. Świetnie smakuje na kanapkach czy w tortilli jako lekkie śniadanie do pracy czy szkoły. Wypróbuj tę warzywną pastę i daj mi znać, jak smakowała!

Wartość odżywcza 1 porcji
  • 358 kcal
  • 16,1 g białka
  • 9,4 g tłuszczu
  • 46,8 g węglowodanów przyswajalnych
Previous slide
Next slide

SKŁADNIKI

Składniki na 1 porcję

  • Zielony groszek mrożony 4 łyżki (80 g)
  • Masło orzechowe 1 łyżeczka (15 g)
  • Sok z cytryny 1 łyżka (10 g)
  • Czosnek granulowany ½ łyżeczki
  • Sól szczypta
  • Bułka kajzerka 1 sztuka
  • Zielenina 1 garść (15 g)
  • Ogórek kilka plastrów (50 g)
  • Rzodkiewka 2 sztuki (30 g)

PRZEPIS

Wykonanie

  1. Mrożony groszek zalej ciepłą woda i podgrzej do rozmrożenia w mikrofali lub na kuchence w rondelku.
  2. Odcedź z wody i zblenduj lub rozgnieć widelcem z masłem orzechowym, solą, czosnkiem granulowanym i sokiem z cytryny
  3. Posmaruj bułkę, dodaj warzywa.

FILM

Zobacz film!

PRZEPISY

Spróbuj też:

Dodaj komentarz