Leczo z piekarnika

Kochasz proste i naprawdę szybkie dania? Wypróbuj leczo z piekarnika – to nieco odświeżony klasyk, który przygotujesz w maksymalnie 25 minut. Całość jest pełna warzyw, a przy tym naprawdę sycąca.

Wartość odżywcza 1 porcji
  • 313.8 kcal
  • 15.1 g białka
  • 4.7 g tłuszczu
  • 44.7 g węglowodanów
Previous slide
Next slide

Składniki na 1 porcję:

  • Pieczarki 3 sztuki (60 g)
  • Cukinia ½ sztuki (150 g)
  • Papryka ½ sztuki (70 g)
  • Pomidory puszki ½ puszki (200 g)
  • Ciecierzyca (konserwowa) 4 łyżki (80 g)
  • Czosnek granulowany 1 łyżeczka (5 g)
  • Papryka wędzona 1 łyżeczka (5 g)
  • Sól biała 1 szczypta
  • Pieprz czarny 1 szczypta
  • Chleb żytni 1 kromka (35 g)

Wykonanie

  1. Włącz piekarnik na 200 stopni C.
  2. Pokrój cukinie, pieczarki i paprykę w kostkę.
  3. Przesyp warzywa do naczynia żaroodpornego, dodaj resztę składników (oprócz chleba) – wymieszaj.
  4. Włóż do piekarnika na 20 minut.
  5. Podawaj z chlebem.

Zobacz film!

Spróbuj też:

Dodaj komentarz