Owsianka waniliowo–sezamowa 

Przygotowałam dla Ciebie przepis na śniadania na wynos – owsianka waniliowo–sezamowa. Przepis ten robisz w 5 min do szkoły lub pracy. Prosty, zdrowy, wegański przepis dla wszystkich zabieganych i niemających czasu spędzać w kuchni. Jedz szybko, zdrowo, wegańsko i smakowicie!

Wartość odżywcza 1 porcji
  • 408,3 kcal
  • 13,3 g białka
  • 17,3 g tłuszczu
  • 43,3 g węglowodanów

SKŁADNIKI

Składniki na 1 porcję

  • Płatki owsiane 3 łyżki (30 g)
  • Mleko roślinne ⅔ szklanki (150 g)
  • Sezam, nasiona 1½ łyżki (15 g)
  • Aromat waniliowy 2-3 krople
  • Banan ½ sztuki (60 g)
  • Gorzka czekolada 2 małe kostki (10 g)
  • Maliny 1 garść (50 g)

PRZEPIS

Wykonanie

Do rondelka dodaj płatki owsiane, mleko, sezam, aromat waniliowy i gotuj aż płatki napęcznieją. Rozgnieć banan, wymieszaj z ugotowaną owsianką. Posyp ją pokrojoną czekoladą i malinami.

FILM

Zobacz film!

PRZEPISY

Spróbuj też:

Dodaj komentarz