Owsianka waniliowo–sezamowa
Przygotowałam dla Ciebie przepis na śniadania na wynos – owsianka waniliowo–sezamowa. Przepis ten robisz w 5 min do szkoły lub pracy. Prosty, zdrowy, wegański przepis dla wszystkich zabieganych i niemających czasu spędzać w kuchni. Jedz szybko, zdrowo, wegańsko i smakowicie!
Wartość odżywcza 1 porcji
- 408,3 kcal
- 13,3 g białka
- 17,3 g tłuszczu
- 43,3 g węglowodanów
SKŁADNIKI
Składniki na 1 porcję
- Płatki owsiane 3 łyżki (30 g)
- Mleko roślinne ⅔ szklanki (150 g)
- Sezam, nasiona 1½ łyżki (15 g)
- Aromat waniliowy 2-3 krople
- Banan ½ sztuki (60 g)
- Gorzka czekolada 2 małe kostki (10 g)
- Maliny 1 garść (50 g)
PRZEPIS
Wykonanie
Do rondelka dodaj płatki owsiane, mleko, sezam, aromat waniliowy i gotuj aż płatki napęcznieją. Rozgnieć banan, wymieszaj z ugotowaną owsianką. Posyp ją pokrojoną czekoladą i malinami.