Kanapki z pastą czosnkową
Przez poranną rutynę często zapominamy, lub nie mamy wystarczająco czasu na przygotowanie śniadania. Poznaj super przepis, w którym rolę główną grają kanapki z pastą czosnkową. Przygotuj szybko i zdrowo pyszne śniadanie na wynos w 5 min do szkoły i pracy, gdy nie chce Ci się gotować!
- Tagi: dla zabieganych, kanapki, na wytrawnie, śniadanie, warzywa
- Czas przygotowania: 5 minut
Wartość odżywcza 1 porcji
- 449,1 kcal,
- 14 g białka,
- 13,9 g tłuszczu,
- 58,9 g węgl.
Składniki na 1 porcję
- Fasola biała (ugotowana lub z puszki) 5 łyżek (100 g)
- Majonez 1 łyżeczka (15 g)
- Czosnek 1 ząbek (5 g)
- Chleb 3 kromki (90 g)
- Warzywa (sałata, papryka czerwona, górek zielony, rzodkiewki, pomidorki koktajlowe)
Wykonanie
- Zblenduj fasolę, majonez i czosnek.
- Posmaruj pastą kanapki, zjedz z warzywami.