Owsianka nocna czeko-malina
Poznaj super szybki przepis na śniadanie, czyli owsianka nocna czekola-malina. Kiedy dbasz o swój sen, rano przed wyjściem do pracy, czy szkoły nie masz za wiele czasu na realizację śniadania – ta opcja jest dla Ciebie! Przygotowujesz śniadanie poprzedniego dnia wieczorem, a rano wyciągasz z lodówki i voilà!
- Tagi: dla zabieganych, na słodko, owoce, owsianka, owsianka nocna, śniadanie, wegańskie
- Czas przygotowania: 5 minut
Wartość odżywcza 1 porcji
- 460,5 kcal
- 14,5 g białka
- 18,6 g tłuszczu
- 51,1 g węglowodanów
Składniki na 1 porcję
- Banan ½ sztuki (60 g)
- Płatki owsiane 4 łyżki (40 g)
- Mleko ok. ⅔ szklanki (170 g)
- Kakao 1 łyżeczka (5 g)
- Maliny, mrożone ½ szklanki (60 g)
- Sól szczypta
- Orzechy laskowe 1 łyżka (15 g)
- Czekolada gorzka 1 kostka (6 g)
Wykonanie
- Rozgnieć banana.
- Wymieszaj wszystkie składniki w słoiku lub lunchboxie (oprócz orzechów i czekolady).
- Dodaj na górę orzechy i posiekaną gorzką czekoladę.
- Zostaw na noc w lodówce.