Kanapki z pastą pieczarkowo-fasolową

Kanapki to idealne rozwiązanie zarówno na śniadanie, jak i na kolację. Zainspiruj się i stwórz kanapki z pastą pieczarkowo-fasolową! Poznaj moje ulubione przepisy na mistrzowskie kanapki. Zdrowe i mega smaczne przepisy, które przekonają nawet tych kanapkowych niejadków.

Wartość odżywcza 1 porcji
  • 308,9 kcal
  • 12,7 g białka
  • 6,9 g tłuszczu
  • 41,9 g węgl.
Previous slide
Next slide

Składniki na 2 porcję

  • Pieczarki 10 sztuk (200 g)
  • Cebula ½ sztuki (50 g)
  • Fasola biała (ugotowana lub z puszki) 7 łyżek (140 g)
  • Oliwa 1 łyżka (10 g)
  • Przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany
  • Pomidor 1 duża sztuka (120 g)
  • Szczypiorek 2 łyżeczki
  • Ogórek 80 g
  • Chleb żytni 4 kromki (120 g)

Wykonanie

  1. Na oliwie podsmaż pokrojone pieczarki i cebulę. Dodaj fasolę oraz przyprawy i grzej aż pieczarki zmiękną.
  2. Przełóż na talerzyk i rozgnieć delikatnie fasolę. Dodaj do pasty pokrojonego w kostkę pomidora i wymieszaj.
  3. Nakładaj pastę na kanapki z ogórkiem i szczypiorkiem.

Zobacz film!

Spróbuj też:

Dodaj komentarz