Kanapki z pastą pieczarkowo-fasolową
Kanapki to idealne rozwiązanie zarówno na śniadanie, jak i na kolację. Zainspiruj się i stwórz kanapki z pastą pieczarkowo-fasolową! Poznaj moje ulubione przepisy na mistrzowskie kanapki. Zdrowe i mega smaczne przepisy, które przekonają nawet tych kanapkowych niejadków.
- Tagi: kanapki, kolacja, na wytrawnie, śniadanie
- Czas przygotowania: 7 minut
Wartość odżywcza 1 porcji
- 308,9 kcal
- 12,7 g białka
- 6,9 g tłuszczu
- 41,9 g węgl.
Składniki na 2 porcję
- Pieczarki 10 sztuk (200 g)
- Cebula ½ sztuki (50 g)
- Fasola biała (ugotowana lub z puszki) 7 łyżek (140 g)
- Oliwa 1 łyżka (10 g)
- Przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany
- Pomidor 1 duża sztuka (120 g)
- Szczypiorek 2 łyżeczki
- Ogórek 80 g
- Chleb żytni 4 kromki (120 g)
Wykonanie
- Na oliwie podsmaż pokrojone pieczarki i cebulę. Dodaj fasolę oraz przyprawy i grzej aż pieczarki zmiękną.
- Przełóż na talerzyk i rozgnieć delikatnie fasolę. Dodaj do pasty pokrojonego w kostkę pomidora i wymieszaj.
- Nakładaj pastę na kanapki z ogórkiem i szczypiorkiem.