Orkiszanka czekoladowa

Orkiszanka czekoladowa to przepis, który idealnie sprawdzi się dla miłośników czekoladowego smaku. Jest kremowa i słodka, dlatego idealnie sprawdza się z owocami jagodowymi. To doskonały sposób na rozpoczęcie dnia.

Wartość odżywcza 1 porcji
  • 358.9 kcal
  • 20.3 g białka
  • 11.4 g tłuszczu
  • 37.5 g węglowodanów

Składniki na 1 porcję

  • Kasza orkiszowa 35 g

  • Kakao 1 łyżeczka (5 g)

  • Mleko (roślinne lub zwykłe) ⅗ szklanki (150 g)

  • Truskawki/jagody/porzeczki (świeże lub mrożone) 2 garści (150 g)

  • Orzechy 1 łyżka (10 g)

Opcjonalnie

  • Odżywka białkowa, smakowa 1 łyżka lub erytrytol do posłodzenia (10 g)

Wykonanie

  1. Wrzuć kaszę do garnka, dodaj kakao, mleko i odżywkę białkową lub słodzidło.
  2. Wymieszaj i gotuj na małym ogniu około 12 minut (aż kasza zmięknie). 
  3. Wyłóż do miseczki. Podawaj z owocami i orzechami.

Zobacz film!

Spróbuj też:

Dodaj komentarz