Nocna owsianka miętowo-orzechowa z malinami
Przez poranną rutynę często zapominamy, lub nie mamy wystarczająco czasu na przygotowanie śniadania. Poznaj super przepis, w którym rolę główną gra nocna owsianka miętowo-orzechowa z malinami. Przygotuj szybko i zdrowo pyszne śniadanie na wynos w 5 min do szkoły i pracy, gdy nie chce Ci się gotować!
- Tagi: dla zabieganych, owsianka, owsianka nocna, płatki owsiane, śniadanie, wegańskie
- Czas przygotowania: 5 minut
Wartość odżywcza 1 porcji
- 455,7 kcal,
- 15,9 g białka,
- 18,6 g tłuszczu,
- 48,3 g węgl.
Składniki na 1 porcję
- Banan ½ sztuki (60 g)
- Płatki owsiane górskie 4 łyżki (40 g)
- Mleko roślinne ok. ⅔ szklanki (170 g)
- Masło orzechowe 1 łyżeczka (15 g)
- Orzechy włoskie 2 sztuki (10 g)
- Maliny 1 duża garść (80 g)
- Mięta, świeża 10-15 listków
Wykonanie
- W słoiku lub lunchboxie rozgnieć banana.
- Dodaj płatki owsiane, pokrojoną miętę, masło orzechowe i posiekane orzechy.
- Całość zalej mlekiem i wymieszaj.
- Zostaw w lodówce na noc.
- Rano dodaj świeże maliny.