Nocna owsianka miętowo-orzechowa z malinami

Przez poranną rutynę często zapominamy, lub nie mamy wystarczająco czasu na przygotowanie śniadania. Poznaj super przepis, w którym rolę główną gra nocna owsianka miętowo-orzechowa z malinami. Przygotuj szybko i zdrowo pyszne śniadanie na wynos w 5 min do szkoły i pracy, gdy nie chce Ci się gotować!

Wartość odżywcza 1 porcji
  • 455,7 kcal,
  • 15,9 g białka,
  • 18,6 g tłuszczu,
  • 48,3 g węgl.
Previous slide
Next slide

Składniki na 1 porcję

  • Banan ½ sztuki (60 g)
  • Płatki owsiane górskie 4 łyżki (40 g)
  • Mleko roślinne ok. ⅔ szklanki (170 g)
  • Masło orzechowe 1 łyżeczka (15 g)
  • Orzechy włoskie 2 sztuki (10 g)
  • Maliny 1 duża garść (80 g)
  • Mięta, świeża 10-15 listków

Wykonanie

  1. W słoiku lub lunchboxie rozgnieć banana.
  2. Dodaj płatki owsiane, pokrojoną miętę, masło orzechowe i posiekane orzechy.
  3. Całość zalej mlekiem i wymieszaj.
  4. Zostaw w lodówce na noc.
  5. Rano dodaj świeże maliny.

Zobacz film!

Spróbuj też:

Dodaj komentarz