Masło czosnkowe

Jeśli jesteś ogromną fanką czosnku, na pewno niejednokrotnie gościło u Ciebie masło czosnkowe. Jeśli jakimś trafem nie – przychodzę z fantastycznym i szybkim przepisem właśnie na to cudo. 🙂 Wykorzystaj do kanapek lub bagietki czosnkowej. 🧄

Wartość odżywcza 1 porcji:
  • 99,9 kcal
  • 0,3 g białka
  • 10,6 g tłuszczu
  • 1,1 g węglowodanów

Składniki na 10 porcji:

  • Masło/margaryna ok. 8 łyżek (150 g)
  • Czosnek 6 ząbków (30 g)
  • Zioła (np. majeranek) 1 łyżka (8 g)
  • Opcjonalnie – sól szczypta

Wykonanie

Wymieszaj margarynę z rozgniecionym czosnkiem i ziołami.

Zobacz film!

Spróbuj też:

Dodaj komentarz