Kokosowy budyń owsiany z fasolą
Masz tak czasem, że po zjedzeniu śniadania od razu robisz się głodna? Twoje śniadania nie są zbyt sycące? Jeśli tak – poznaj cudowny przepis na kokosowy budyń owsiany z fasolą i nie chodź głodna rano. Przepis jest szybki do zrobienia, bo nie oszukujmy się, rano nie mamy zbyt dużo czasu na ich przygotowanie.
Wartość odżywcza 1 porcji
- 396,9 kcal
- 13,8 g białka
- 11,2 g tłuszczu
- 49,8 g węglowodanów
Składniki na 1 porcję
- Mleko roślinne ⅔ szklanki (160 g)
- Płatki owsiane błyskawiczne 3½ łyżki (35 g)
- Wiórki kokosowe 1½ łyżki (10 g)
- Banan ½ sztuki (60 g)
- Fasola biała (konserwowa) 2 łyżki (40 g)
- Jagody (mrożone lub świeże) ½ szklanki (70 g)
Wykonanie
- W rondelku zalej mlekiem płatki owsiane i wiórki kokosowe.
- Gotuj, aż płatki napęcznieją. Następnie zblenduj je z bananem i opłukaną z zalewy fasolą.
- Budyń podawaj z jagodami.