Kokosowy budyń owsiany z fasolą

Masz tak czasem, że po zjedzeniu śniadania od razu robisz się głodna? Twoje śniadania nie są zbyt sycące? Jeśli tak – poznaj cudowny przepis na kokosowy budyń owsiany z fasolą i nie chodź głodna rano. Przepis jest szybki do zrobienia, bo nie oszukujmy się, rano nie mamy zbyt dużo czasu na ich przygotowanie.

Wartość odżywcza 1 porcji
  • 396,9 kcal
  • 13,8 g białka
  • 11,2 g tłuszczu
  • 49,8 g węglowodanów

Składniki na 1 porcję

  • Mleko roślinne ⅔ szklanki (160 g)
  • Płatki owsiane błyskawiczne 3½ łyżki (35 g)
  • Wiórki kokosowe 1½ łyżki (10 g)
  • Banan ½ sztuki (60 g)
  • Fasola biała (konserwowa) 2 łyżki (40 g)
  • Jagody (mrożone lub świeże) ½ szklanki (70 g)

Wykonanie

  1. W rondelku zalej mlekiem płatki owsiane i wiórki kokosowe.
  2. Gotuj, aż płatki napęcznieją. Następnie zblenduj je z bananem i opłukaną z zalewy fasolą.
  3. Budyń podawaj z jagodami.

Zobacz film!

Spróbuj też:

Dodaj komentarz