Kanapki z masłem orzechowym i kiwi
Uwielbiasz śniadania na słodko, ale szukasz prostej i smacznej odmiany? Spróbuj kanapki z masłem orzechowym i kiwi. Idealnie łączy się w niej słodkie i kremowe masło orzechowe z kwaśnymi owocami i gorzką czekoladą. Smakuje po prostu pysznie!
- Tagi: kiwi, masło orzechowe, owoce, pasta, słodkie kanapki, śniadanie, wegańskie, wysokobiałkowe
- Czas przygotowania: 3 minuty
Wartość odżywcza 1 porcji
- 402.4 kcal
- 9.6 g białka
- 17 g tłuszczu
- 50.2 g węglowodanów
SKŁADNIKI
Składniki na 1 porcję
- 2 kromki (70 g) chleba
- 1 łyżka (20 g) masła orzechowego
- 1 sztuka (75 g) kivi
- 1 kostka (6 g) gorzkiej czekolady
- 1 łyżeczka (5 g) migdałów
PRZEPIS
Wykonanie
- Chleb zgrzankuj.
- Posmaruj zgrzankowany chleb masłem orzechowym, dodaj pokrojone kiwi, posiekaną czekoladę i migdały.