Tacosy z pastą z fasoli
Jeśli lubisz meksykańskie smaki, ale nie bardzo lubisz chodzić po sklepach z Kuchniami Świata – polecam przepis tacosy z pastą z fasoli! Doskonały smak, super szybkie przygotowanie!
- Tagi: meksykańskie, na wytrawnie, pasta, przekąska, TACOS, wegańskie
- Czas przygotowania: 8 minut
Wartość odżywcza 1 porcji:
- 164,2 kcal
- 4,9 g białka
- 7 g tłuszczu
- 17,2 g węglowodanów
Składniki na 3 sztuki:
- Tortilla 1 duży placek lub 3 małe (60 g)
- Pasta fasolowa* 3 łyżki
- Cebula czerwona ¼ sztuki (20 g)
- Awokado ⅓ sztuki (40 g)
- Jalapeño 2 małe sztuki
- Kukurydza konserwowa 2 łyżki (30 g)
- Fasola czarna (z puszki) 2 łyżki (30 g)
- Kolendra (lub natka pietruszki) kilka listków
- Limonka sok do skropienia
Wykonanie
Wytnij z dużej tortilli 3 małe kółka. Nakładaj na środek pastę fasolową, pokrojoną cebulę, pokrojone awokado, jalapeno, kukurydze, fasolę, kolendrę i na koniec skrop całość sokiem z limonki.
* Przepis na pastę z czarnej fasoli [KLIKNIJ]