Tacosy z pastą z fasoli

Jeśli lubisz meksykańskie smaki, ale nie bardzo lubisz chodzić po sklepach z Kuchniami Świata – polecam przepis tacosy z pastą z fasoli! Doskonały smak, super szybkie przygotowanie!

Wartość odżywcza 1 porcji:
  • 164,2 kcal
  • 4,9 g białka
  • 7 g tłuszczu
  • 17,2 g węglowodanów
Previous slide
Next slide

Składniki na 3 sztuki:

  • Tortilla 1 duży placek lub 3 małe (60 g)
  • Pasta fasolowa* 3 łyżki
  • Cebula czerwona ¼ sztuki (20 g)
  • Awokado ⅓ sztuki (40 g)
  • Jalapeño 2 małe sztuki
  • Kukurydza konserwowa 2 łyżki (30 g)
  • Fasola czarna (z puszki) 2 łyżki (30 g)
  • Kolendra (lub natka pietruszki) kilka listków
  • Limonka sok do skropienia

Wykonanie

Wytnij z dużej tortilli 3 małe kółka. Nakładaj na środek pastę fasolową, pokrojoną cebulę, pokrojone awokado, jalapeno, kukurydze, fasolę, kolendrę i na koniec skrop całość sokiem z limonki.

* Przepis na pastę z czarnej fasoli [KLIKNIJ]

Zobacz film!

Spróbuj też:

Dodaj komentarz