Kanapka z pastą z pora

Szukasz odmiany dla nudnych i mało odżywczych kanapek? Mam coś dla Ciebie! Kanapka z pastą z pora poleca się zarówno na śniadanie, jak i kolację. W dodatku jest po brzegi wypełniona witaminami i białkiem. Nasyci Cię na długi czas.

Wartość odżywcza 1 porcji
  • 412 kcal
  • 16.6 g białka
  • 10.4 g tłuszczu
  • 54 g węglowodanów

SKŁADNIKI

Składniki na 1 porcję

  • 1 łyżeczka (5 g) oliwy z oliwek
  • 40 g pora
  • 4½ łyżki (90 g) białej fasoli konserwowej
  • 1 łyżka (20 g) oliwek
  • 1 łyżka (12 g) natki pietruszki
  • 2 szczypty (2 g) pieprzu
  • ⅓ łyżeczki (2 g) czosnku granulowanego
  • 1 sztuka (70 g) bułki
  • 1 garść (20 g) sałaty
  • 1 mała sztuka (40 g) ogórka

PRZEPIS

Wykonanie

  1. Na oliwie podsmaż pokrojonego pora. Zblenduj go z fasolą, opłukaną z wody, oliwkami, natką pietruszki i przyprawami.
  2. Posmaruj kanapki, dodaj zieleninę i pokrojonego ogórka.

FILM

Zobacz film!

PRZEPISY

Spróbuj też:

Dodaj komentarz