Kanapka z pastą z pora
Szukasz odmiany dla nudnych i mało odżywczych kanapek? Mam coś dla Ciebie! Kanapka z pastą z pora poleca się zarówno na śniadanie, jak i kolację. W dodatku jest po brzegi wypełniona witaminami i białkiem. Nasyci Cię na długi czas.
- Tagi: białkowe, na wytrawnie, pasta, pasta kanapkowa, por, śniadanie, warzywa, wegańskie, wysokobiałkowe
- Czas przygotowania: 5 minut
Wartość odżywcza 1 porcji
- 412 kcal
- 16.6 g białka
- 10.4 g tłuszczu
- 54 g węglowodanów
SKŁADNIKI
Składniki na 1 porcję
- 1 łyżeczka (5 g) oliwy z oliwek
- 40 g pora
- 4½ łyżki (90 g) białej fasoli konserwowej
- 1 łyżka (20 g) oliwek
- 1 łyżka (12 g) natki pietruszki
- 2 szczypty (2 g) pieprzu
- ⅓ łyżeczki (2 g) czosnku granulowanego
- 1 sztuka (70 g) bułki
- 1 garść (20 g) sałaty
- 1 mała sztuka (40 g) ogórka
PRZEPIS
Wykonanie
- Na oliwie podsmaż pokrojonego pora. Zblenduj go z fasolą, opłukaną z wody, oliwkami, natką pietruszki i przyprawami.
- Posmaruj kanapki, dodaj zieleninę i pokrojonego ogórka.