Tofucznica we wrapie
Poznaj przepyszną propozycję na mealprepowe śniadanie, którym jest tofucznica we wrapie. Szybkie śniadanie, które możesz przygotować w wolnej chwili, a kiedy będziesz potrzebowała więcej snu rano – szybko odgrzać. 🙂
- Tagi: śniadanie, tofucznica, wegańskie, wrap
- Czas przygotowania: 10 minut
Wartość odżywcza 1 porcji
- 372 kcal
- 20,7 g białka
- 15,8 g tłuszczu
- 37 g węglowodanów
Składniki na 1 porcję
- Oliwa z oliwek 1 łyżeczka (5 g)
- Cebula ⅓ sztuki (30 g)
- Pieczarki 4 sztuki (80 g)
- Tofu naturalne 100 g
- Przyprawy: kurkuma, sól (kala namak lub zwykła), pieprz czarny
- Tortilla 1 sztuka (60 g)
- Sałata garść (20 g)
- Papryka ¼ sztuki (40 g)
Wykonanie
- Na oliwie podsmaż cebulę i pieczarki, dodaj pokruszone tofu, przyprawy i około 4 łyżki wody.
- Podgrzewaj kilka minut, aż cebula i pieczarki zmiękną.
- Gotową tofucznicę przechowuj w lodówce do 2 dni.
- Możesz zawinąć ją w tortille z pokrojonymi warzywami.