Tofucznica we wrapie

Poznaj przepyszną propozycję na mealprepowe śniadanie, którym jest tofucznica we wrapie. Szybkie śniadanie, które możesz przygotować w wolnej chwili, a kiedy będziesz potrzebowała więcej snu rano – szybko odgrzać. 🙂

Wartość odżywcza 1 porcji
  • 372 kcal
  • 20,7 g białka
  • 15,8 g tłuszczu
  • 37 g węglowodanów

Składniki na 1 porcję

  • Oliwa z oliwek 1 łyżeczka (5 g)
  • Cebula ⅓ sztuki (30 g)
  • Pieczarki 4 sztuki (80 g)
  • Tofu naturalne 100 g
  • Przyprawy: kurkuma, sól (kala namak lub zwykła), pieprz czarny
  • Tortilla 1 sztuka (60 g)
  • Sałata garść (20 g)
  • Papryka ¼ sztuki (40 g)

Wykonanie

  1. Na oliwie podsmaż cebulę i pieczarki, dodaj pokruszone tofu, przyprawy i około 4 łyżki wody.
  2. Podgrzewaj kilka minut, aż cebula i pieczarki zmiękną.
  3. Gotową tofucznicę przechowuj w lodówce do 2 dni.
  4. Możesz zawinąć ją w tortille z pokrojonymi warzywami.

 

Zobacz film!

Spróbuj też:

Dodaj komentarz