Kanapka z pastą marchewkową

Jeśli nie masz czasu na gotowanie, śpieszysz się do pracy i problemem dla Ciebie jest wymyślenie “co dziś na lunch”? Przychodzę z idealnymi przepisem na obłędny lunch! Kanapka z pastą marchewkową to idealny pomysł na pożywny, szybki lunch, który zrobisz w zaledwie 5 minut!

Wartość odżywcza 1 porcji
  • 361,9 kcal
  • 9,3 g białka
  • 15,3 g tłuszczu
  • 40,7 g węglowodanów

Składniki na 1 porcję:

Składniki na pastę:

  • Marchewka 1 mała sztuka (45 g)
  • Ciecierzyca (ugotowana lub z puszki/słoika) 2½ łyżki (50 g)
  • Majonez 1 łyżeczka (15 g)
  • Musztarda 1 łyżeczka (10 g)
  • Szczypiorek mała garstka (4-5 wąsów)

Dodatki:

  • Chleb (lub bułka) 2 kromki (60 g)
  • Sałata kilka liści
  • Papryka czerwona kawałek (40 g)

Wykonanie

Zetrzyj marchewkę na tarce lub poszatkuj ją w blenderze. Rozgnieć ciecierzycę widelcem. Dodaj do ciecierzcy marchewkę, majonez, musztardę, pokrojony szczypiorek i wymieszaj. Pastę nałóż na chleb (lub bułkę) razem z warzywami.

Zobacz film!

Spróbuj też:

Dodaj komentarz