Kanapka z pastą marchewkową
Jeśli nie masz czasu na gotowanie, śpieszysz się do pracy i problemem dla Ciebie jest wymyślenie “co dziś na lunch”? Przychodzę z idealnymi przepisem na obłędny lunch! Kanapka z pastą marchewkową to idealny pomysł na pożywny, szybki lunch, który zrobisz w zaledwie 5 minut!
- Czas przygotowania: 5 minut
Wartość odżywcza 1 porcji
- 361,9 kcal
- 9,3 g białka
- 15,3 g tłuszczu
- 40,7 g węglowodanów
Składniki na 1 porcję:
Składniki na pastę:
- Marchewka 1 mała sztuka (45 g)
- Ciecierzyca (ugotowana lub z puszki/słoika) 2½ łyżki (50 g)
- Majonez 1 łyżeczka (15 g)
- Musztarda 1 łyżeczka (10 g)
- Szczypiorek mała garstka (4-5 wąsów)
Dodatki:
- Chleb (lub bułka) 2 kromki (60 g)
- Sałata kilka liści
- Papryka czerwona kawałek (40 g)
Wykonanie
Zetrzyj marchewkę na tarce lub poszatkuj ją w blenderze. Rozgnieć ciecierzycę widelcem. Dodaj do ciecierzcy marchewkę, majonez, musztardę, pokrojony szczypiorek i wymieszaj. Pastę nałóż na chleb (lub bułkę) razem z warzywami.