Kanapka z pastą bazyliowo-oliwkową
Jeśli nie masz czasu na gotowanie, śpieszysz się do pracy i problemem dla Ciebie jest wymyślenie “co dziś na lunch”? Przychodzę z idealnymi przepisem na obłędny lunch! Kanapka z pastą bazyliowo-oliwkową to idealny pomysł na pożywny, szybki lunch, który zrobisz w zaledwie 5 minut!
- Tagi: dla zabieganych, lunch, lunchbox, makaron, pierogi
- Czas przygotowania: 5 minut
Wartość odżywcza 1 porcji
- 396,8 kcal
- 18 g białka
- 11,8 g tłuszczu
- 44,7 g węglowodanów
Składniki na 1 porcję:
- Składniki na pastę:
Ciecierzyca (ugotowana lub z puszki/słoika) 4 łyżki (80 g) - Oliwki czarne 2 łyżki (30 g)
- Bazylia ok. 5-7 listków
Dodatki:
- Chleb (lub bułka) 2 kromki (60 g)
- Sałata kilka liści
- Pomidor 1 sztuka (120 g)
- Bazylia do ozdoby
Wykonanie
Zblenduj ciecierzycę, oliwki i bazylię. Nałóż pastę na chleb (lub bułkę) razem z warzywami.