Kanapka z pastą bazyliowo-oliwkową

Jeśli nie masz czasu na gotowanie, śpieszysz się do pracy i problemem dla Ciebie jest wymyślenie “co dziś na lunch”? Przychodzę z idealnymi przepisem na obłędny lunch! Kanapka z pastą bazyliowo-oliwkową to idealny pomysł na pożywny, szybki lunch, który zrobisz w zaledwie 5 minut!

Wartość odżywcza 1 porcji
  • 396,8 kcal
  • 18 g białka
  • 11,8 g tłuszczu
  • 44,7 g węglowodanów
Previous slide
Next slide

Składniki na 1 porcję:

  • Składniki na pastę:
    Ciecierzyca (ugotowana lub z puszki/słoika) 4 łyżki (80 g)
  • Oliwki czarne 2 łyżki (30 g)
  • Bazylia ok. 5-7 listków

Dodatki:

  • Chleb (lub bułka) 2 kromki (60 g)
  • Sałata kilka liści
  • Pomidor 1 sztuka (120 g)
  • Bazylia do ozdoby

Wykonanie

Zblenduj ciecierzycę, oliwki i bazylię. Nałóż pastę na chleb (lub bułkę) razem z warzywami.

Zobacz film!

Spróbuj też:

Dodaj komentarz