Tofu szaszłyki
Jeśli masz ochotę na słoną przekąskę, ale nie chcesz jeść gotowców ze sklepu, zachęcam Cię do odtworzenia mojego przepisu. Tofu szaszłyki to idealny pomysł na szybką, zdrową przekąskę, którą wykonasz w zaledwie kilka minut.
- Tagi: na wytrawnie, przekąska, szaszłyki, tofu
- Czas przygotowania: 7 minut
Wartość odżywcza 1 porcji
- 174,6 kcal
- 12,4 g białka
- 12,1 g tłuszczu
- 3,7 g węglowodanów
Składniki na 1 porcję
- Tofu wędzone1 kostka (180 g)
- Oliwa z oliwek 1 łyżka (10 g)
- Czosnek granulowany 1 płaska łyżeczka (4 g)
- Papryka wędzona 1 płaska łyżeczka (4 g)
- Sól szczypta
- Wykałaczki kilka sztuk
Wykonanie
Pokrój tofu w paseczki (jak frytki).
Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj na nią tofu posypane przyprawami i przygrzewaj, aż będzie chrupiące.
Nadziewaj na wykałaczki.
Możesz zjeść je z ulubioną pastą i warzywami.