Czekoladowe ciasto z cukinią z mikrofali

Poznaj przepis na ekspresowy i konkretny deser w 5 min! Skosztuj czekoladowe ciasto z cukinią z mikrofali i zobacz, że zdrowy i szybki przepis może być przepyszny! Spraw, że Twoja ochota na słodkie zniknie tak szybko, jak szybko robiony jest ten przepis! 🙂

Wartość odżywcza 1 porcji
  • 285,2 kcal
  • 6,2 g białka
  • 9,3 g tłuszczu
  • 42,5 g węglowodanów

Składniki na 1 porcję

  • Cukinia kawałek kilka cm (50 g)
  • Mąka pszenna 2½ łyżki (30 g)
  • Kakao 1 łyżeczka (5 g)
  • Proszek do pieczenia ½ łyżeczki (2 g)
  • Sól szczypta
  • Syrop klonowy 2 łyżki (20 g)
  • Oliwa z oliwek 1 łyżeczka (5 g)
  • Mleko sojowe ⅕ szklanki (45 g)
  • Gorzka czekolada 1 kostka (6 g)

Wykonanie

Cukinie poszatkuj w blenderze lub zetrzyj/bardzo drobno pokrój.

Wymieszaj z resztą składników w filiżance/kubku/kokilce (oprócz czekolady – ją drobno pokrój i posyp ciasto od góry).

Włóż do mikrofali na ok. 2-3 min (u mnie w 900W są to 2,5 minuty).

Zobacz film!

Spróbuj też:

Dodaj komentarz