Kanapka na wypasie z tofu
Szukasz alternatywy dla nudnych kanapek? Ta kanapka na wypasie z tofu poleca się na drugie śniadanie! Jest napakowana po brzegi pysznymi warzywami, a do tego mega smaczna. Super sprawdza się do lunchbox’a.
- Tagi: danie wegańskie, do lunchboxa, drugie śniadanie, kanapka, kolacja, lunch, lunchbox, marchewka, na szybko, na wynos, śniadanie, tofu, wege
- Czas przygotowania: 5 minut
Wartość odżywcza 1 porcji
- 365.1 kcal
- 16.4 g białka
- 17.2 g tłuszczu
- 32.1 g węglowodanów
Składniki na 1 porcję:
- Chleb żytni – 2 cienkie kromki (60 g)
- Majonez wegański, niskotłuszczowy – 1 łyżka (30 g)
- Tofu wędzone – ½ kostki (90 g)
- Marchewka – ½ sztuki (25 g)
- Kiełki – 1 mała garstka (15 g)
- Ogórek kiszony – 1 sztuka (60 g)
- Zielenina – 1 mała garść (20 g)
Wykonanie
- Tofu i ogórka pokrój w plastry. Marchewkę zetrzyj na tarce.
- 1 kromkę chleba posmaruj majonezem, nałóż na nią zieleninę.
- Dodaj pokrojone w plastry tofu, startą marchewkę, pokrojonego w plastry ogórka, kiełki i zakryj drugą kromką.