Kanapka na wypasie z tofu

Szukasz alternatywy dla nudnych kanapek? Ta kanapka na wypasie z tofu poleca się na drugie śniadanie! Jest napakowana po brzegi pysznymi warzywami, a do tego mega smaczna. Super sprawdza się do lunchbox’a.

Wartość odżywcza 1 porcji
  • 365.1 kcal
  • 16.4 g białka
  • 17.2 g tłuszczu
  • 32.1 g węglowodanów

Składniki na 1 porcję:

  • Chleb żytni – 2 cienkie kromki (60 g)
  • Majonez wegański, niskotłuszczowy – 1 łyżka (30 g)
  • Tofu wędzone – ½ kostki (90 g)
  • Marchewka – ½ sztuki (25 g)
  • Kiełki – 1 mała garstka (15 g)
  • Ogórek kiszony – 1 sztuka (60 g)
  • Zielenina – 1 mała garść (20 g)

Wykonanie

  1. Tofu i ogórka pokrój w plastry. Marchewkę zetrzyj na tarce.
  2. 1 kromkę chleba posmaruj majonezem, nałóż na nią zieleninę.
  3. Dodaj pokrojone w plastry tofu, startą marchewkę, pokrojonego w plastry ogórka, kiełki i zakryj drugą kromką.

Zobacz film!

Spróbuj też:

Dodaj komentarz