Gnocchi z pomidorami
Każdy z nas miewa czas, w którym trudno się zmobilizować do zdrowego odżywiania. Przychodzę z super alternatywną, która pomoże w trudnym czasie. Gnocchi z pomidorami to wegański przepis na zdrowy obiad, który zrobisz w zaledwie kilka chwil, a który ucieszy Twoje kubki smakowe.
Wartość odżywcza 1 porcji
- 553,6 kcal
- 18,9 g białka
- 11,3 g tłuszczu
- 84 g węglowodanów
Składniki na 1 porcję:
- Gnocchi (gotowe, kupione w sklepie) 2 mniejsze garści* (150 g)
- Pomidory suszone, w oleju 4 sztuki
- Pomidory koktajlowe ok. 10 sztuk (200 g)
- Ciecierzyca (ugotowana lub w zalewie) 4 łyżki (80 g)
- Przyprawy: czosnek granulowany, sól
- Bazylia świeża kilka listków
Wykonanie
Ugotuj gotowe gnocchi. Pokrój pomidory suszone, pomidory koktajlowe i przełóż na patelnię. Dodaj ugotowane gnocchi, ciecierzycę, przyprawy i podgrzewaj ok. 5-7 minut. Podawaj ze świeżą bazylią.
Zobacz film!
Protip od Ireny
* możesz zamienić na makaron lub np. gotowe kluski śląskie.