Gnocchi z pomidorami

Każdy z nas miewa czas, w którym trudno się zmobilizować do zdrowego odżywiania. Przychodzę z super alternatywną, która pomoże w trudnym czasie. Gnocchi z pomidorami to wegański przepis na zdrowy obiad, który zrobisz w zaledwie kilka chwil, a który ucieszy Twoje kubki smakowe.

Wartość odżywcza 1 porcji
  • 553,6 kcal
  • 18,9 g białka
  • 11,3 g tłuszczu
  • 84 g węglowodanów

Składniki na 1 porcję:

  • Gnocchi (gotowe, kupione w sklepie) 2 mniejsze garści* (150 g)
  • Pomidory suszone, w oleju 4 sztuki
  • Pomidory koktajlowe ok. 10 sztuk (200 g)
  • Ciecierzyca (ugotowana lub w zalewie) 4 łyżki (80 g)
  • Przyprawy: czosnek granulowany, sól
  • Bazylia świeża kilka listków

Wykonanie

Ugotuj gotowe gnocchi. Pokrój pomidory suszone, pomidory koktajlowe i przełóż na patelnię. Dodaj ugotowane gnocchi, ciecierzycę, przyprawy i podgrzewaj ok. 5-7 minut. Podawaj ze świeżą bazylią.

Zobacz film!

Protip od Ireny

* możesz zamienić na makaron lub np. gotowe kluski śląskie.

Spróbuj też:

Dodaj komentarz