Jogurt z granolą i owocami

Wakacje to okres wielu podróży. Jak być w trasie i dbać o zdrowe jedzenie? Poznaj szybki i pyszny przepis na wynos na podróż lub piknik. Posmakuj jogurtu z granolą i owocami, który zrobisz dosłownie w chwilę, a może on Ci towarzyszyć nie tylko w podróży, ale jako przekąska w pracy, czy szkole.

Wartość odżywcza 1 porcji
  • 333,1 kcal
  • 9,3 g białka
  • 12,2 g tłuszczu
  • 42,9 g węgl.

Składniki na 1 porcję

  • Jogurt wegański 1 sztuka
  • Płatki owsiane 4 łyżki (40 g)
  • Syrop klonowy 1 łyżka (10 g)
  • Orzechy 1 łyżka (15 g)
  • + truskawki

Wykonanie

Podpraż na patelni płatki owsiane, gdy się zarumienią dodaj pokrojone orzechy i syrop klonowy.

Wymieszaj, zdejmij z kuchenki i zostaw na chwilę do ostygnięcia.

Podawaj z jogurtem i owocami.

Zobacz film!

Spróbuj też:

Dodaj komentarz