Roladki z tortilli z pastą bazyliową

Przygotowałam dla Ciebie przepis na śniadania na wynos – roladki z tortilli z pastą bazyliową. Przepis ten robisz w 5 min do szkoły lub pracy. Prosty, zdrowy, wegański przepis dla wszystkich zabieganych i niemających czasu spędzać w kuchni. Jedz szybko, zdrowo, wegańsko i smakowicie!

Wartość odżywcza 1 porcji
  • 379,2 kcal
  • 12,2 g białka
  • 15,4 g tłuszczu
  • 46,5 g węglowodanów

SKŁADNIKI

Składniki na 1 porcję

  • Fasola biała (konserwowa) 4 łyżki (80 g)
  • Pesto bazyliowe 1 łyżka (20 g)
  • Tortilla 1 sztuka (60 g)
  • Ogórek 1 mała sztuka (40 g)
  • Sałata kilka listków
  • Cebula dymka 1 wąs

PRZEPIS

Wykonanie

Do fasoli dodaj pesto i rozgnieć widelcem. Posmaruj całą tortille, ułóż na niej pokrojone cienko ogórki, sałatę, pokrojoną cebulkę dymkę i zawijaj jak naleśnik, mocno dociskając. Zwiniętą tortillę pokrój na kilka kawałków, żeby powstały roladki.

FILM

Zobacz film!

PRZEPISY

Spróbuj też:

Dodaj komentarz