Roladki z tortilli z pastą bazyliową
Przygotowałam dla Ciebie przepis na śniadania na wynos – roladki z tortilli z pastą bazyliową. Przepis ten robisz w 5 min do szkoły lub pracy. Prosty, zdrowy, wegański przepis dla wszystkich zabieganych i niemających czasu spędzać w kuchni. Jedz szybko, zdrowo, wegańsko i smakowicie!
Wartość odżywcza 1 porcji
- 379,2 kcal
- 12,2 g białka
- 15,4 g tłuszczu
- 46,5 g węglowodanów
SKŁADNIKI
Składniki na 1 porcję
- Fasola biała (konserwowa) 4 łyżki (80 g)
- Pesto bazyliowe 1 łyżka (20 g)
- Tortilla 1 sztuka (60 g)
- Ogórek 1 mała sztuka (40 g)
- Sałata kilka listków
- Cebula dymka 1 wąs
PRZEPIS
Wykonanie
Do fasoli dodaj pesto i rozgnieć widelcem. Posmaruj całą tortille, ułóż na niej pokrojone cienko ogórki, sałatę, pokrojoną cebulkę dymkę i zawijaj jak naleśnik, mocno dociskając. Zwiniętą tortillę pokrój na kilka kawałków, żeby powstały roladki.