Jednogarnkowe kaszotto groszkowo-szparagowe
Jeśli lubisz pomysły na jednogarnkowe obiady wiosenne – ekspresowe i zdrowe zapraszam Cię do poznania przepisu na jednogarnkowe kaszotto groszkowo-szparagowe. Szybki obiad i oszczędność czasu, to coś, co zdecydowanie lubię! Jednogarnkowe potrawy to idealny pomysł na przyspieszenie gotowania. 🙂
- Tagi: buddha bowl, obiad, w 15 minut
- Czas przygotowania: 15 minut
Wartość odżywcza 1 porcji
- 440 kcal,
- 18 g białka,
- 10, 3 g tłuszczu,
- 67 g węgl.
Składniki na 1 porcję:
- Kasza jaglana (sucha) 70 g
- Cebula ⅓ sztuki (30 g)
- Fasolka szparagowa 1 duża garść (50 g)
- Groszek mrożony ½ szklanki (75 g)
- Woda ok. 1 szklanki
- Sos sojowy 1 łyżka
- Syrop klonowy 1 łyżeczka
- Masło orzechowe 1 kopiasta łyżeczka (15 g)
- Czosnek granulowany Szczypta
Wykonanie
- Suchą kaszę, pokrojoną cebulę, fasolkę szparagową, groszek, masło orzechowe, sos sojowy, syrop klonowy i czosnek granulowany przełóż do garnka.
- Zalej wodą i wymieszaj. Gotuj, aż kasza zmięknie, od czasu do czasu mieszając (w razie potrzeby dolewając więcej wody).