Jednogarnkowe kaszotto groszkowo-szparagowe

Jeśli lubisz pomysły na jednogarnkowe obiady wiosenne – ekspresowe i zdrowe zapraszam Cię do poznania przepisu na jednogarnkowe kaszotto groszkowo-szparagowe. Szybki obiad i oszczędność czasu, to coś, co zdecydowanie lubię! Jednogarnkowe potrawy to idealny pomysł na przyspieszenie gotowania. 🙂

Wartość odżywcza 1 porcji
  • 440 kcal,
  • 18 g białka,
  • 10, 3 g tłuszczu,
  • 67 g węgl.

Składniki na 1 porcję:

  • Kasza jaglana (sucha) 70 g
  • Cebula ⅓ sztuki (30 g)
  • Fasolka szparagowa 1 duża garść (50 g)
  • Groszek mrożony ½ szklanki (75 g)
  • Woda ok. 1 szklanki
  • Sos sojowy 1 łyżka
  • Syrop klonowy 1 łyżeczka
  • Masło orzechowe 1 kopiasta łyżeczka (15 g)
  • Czosnek granulowany Szczypta

Wykonanie

  1. Suchą kaszę, pokrojoną cebulę, fasolkę szparagową, groszek, masło orzechowe, sos sojowy, syrop klonowy i czosnek granulowany przełóż do garnka.
  2. Zalej wodą i wymieszaj. Gotuj, aż kasza zmięknie, od czasu do czasu mieszając (w razie potrzeby dolewając więcej wody).

Zobacz film!

Spróbuj też:

Dodaj komentarz