Jaglanka rabarbarowo-kokosowa

Jaglanka to dobra propozycja na pożywne i smaczne śniadanie lub przekąskę. W tym przepisie czeka na Ciebie w wersji rabarbarowo-kokosowej! Jest smacznie, sezonowo i lekko, czyli idealnie na wiosnę 😉 Dodatkowy tip! Jeśli nie masz czasu gotować kaszy, to możesz sięgnąć po płatki jaglane lub owsiane, co jeszcze bardziej przyspieszy gotowanie.

Wartość odżywcza 1 porcji
  • 304,9 kcal
  • 12 g białka
  • 15,3 g tłuszczu
  • 23,3 g węglowodanów

SKŁADNIKI

Składniki na 1 porcję

  • Kasza jaglana 30 g
  • Kokos, wiórki 1 łyżka (6 g)
  • Rabarbar ½ szklanki (63 g)
  • Mięta 7 listków
  • Erytrytol (zamiennie syrop klonowy lub cukier) 1 łyżeczka
  • Mleko roślinne ⅔ szklanki (170 g)
  • Migdały 1 łyżka (15 g)

PRZEPIS

Wykonanie

  1. Do rondelka wsyp kaszę, pokrojony rabarbar, wiórki kokosowe. Zalej mlekiem i gotuj ok. 12 min (aż zmięknie).
  2. Na koniec dodaj słodzidło, miętę i posyp migdałami.

FILM

Zobacz film!

PRZEPISY

Spróbuj też:

Dodaj komentarz