Jaglanka rabarbarowo-kokosowa
Jaglanka to dobra propozycja na pożywne i smaczne śniadanie lub przekąskę. W tym przepisie czeka na Ciebie w wersji rabarbarowo-kokosowej! Jest smacznie, sezonowo i lekko, czyli idealnie na wiosnę 😉 Dodatkowy tip! Jeśli nie masz czasu gotować kaszy, to możesz sięgnąć po płatki jaglane lub owsiane, co jeszcze bardziej przyspieszy gotowanie.
Wartość odżywcza 1 porcji
- 304,9 kcal
- 12 g białka
- 15,3 g tłuszczu
- 23,3 g węglowodanów
SKŁADNIKI
Składniki na 1 porcję
- Kasza jaglana 30 g
- Kokos, wiórki 1 łyżka (6 g)
- Rabarbar ½ szklanki (63 g)
- Mięta 7 listków
- Erytrytol (zamiennie syrop klonowy lub cukier) 1 łyżeczka
- Mleko roślinne ⅔ szklanki (170 g)
- Migdały 1 łyżka (15 g)
PRZEPIS
Wykonanie
- Do rondelka wsyp kaszę, pokrojony rabarbar, wiórki kokosowe. Zalej mlekiem i gotuj ok. 12 min (aż zmięknie).
- Na koniec dodaj słodzidło, miętę i posyp migdałami.