Mrożona mocha wegańska
Jeżeli jesteś smakoszą kawy, ale totalnie nie masz ochoty pić jej gorącej latem to mam dla Ciebie wyjście idealne! Mrożona mocha wegańska to cudowna alternatywa do słodkiej, przepysznej i wegańskiej kawy. Idealny przepis na lato!
- Tagi: kawa, kawa mrożona, kawa smakowa, przekąska, wegańskie
- Czas przygotowania: 5 minut
Wartość odżywcza 1 porcji:
- 100 kcal
- 5,5 g białka
- 3,5 g tłuszczu
- 8,9 g węglowodanów
Składniki na 1 porcję:
- Espresso/mocna kawa
- Kakao 1 łyżeczka (5 g)
- Syrop klonowy/słodzidło 1 łyżeczka (5 g)
- Kostki lodu kilka sztuk
- Mleko (u mnie roślinne) ⅔ szklanki (150 g)
Wykonanie
Zaparz kawę lub espresso w swój ulubiony sposób. Następnie wymieszaj ją z kakao i słodzidłem. Odstaw by ostygła (lub nie, jeśli nie chce Ci się czekać xd). Dodaj kostki lodu i mleko.