Buddha bowl śródziemnomorski

Poznaj super przepis na Buddha Bowl śródziemnomorski. Prosty, wegański i zbilansowany obiad, który przygotujesz w zaledwie 15 minut. Otwórz się na nowe smaki i zadbaj o swoje zdrowie!

Wartość odżywcza 1 porcji
  • 538,2 kcal
  • 21,4 g białka
  • 25,1 g tłuszczu
  • 52,7 g węglowodanów

Składniki na 1 porcję:

  • Kasza jaglana (sucha) ok. 4 łyżki (60 g)
  • Tofu naturalne ½ kostki (90 g)
  • Oliwki 2 łyżki (30 g)
  • Pomidory suszone 2 sztuki (30 g)
  • Oregano 1 łyżeczka
  • Oliwa z oliwek 2 łyżeczki (10 g)
  • Sok z cytryny 1 łyżka
  • Sól szczypta
  • Pomidor 1 sztuka (120 g)
  • Ogórek ½ sztuki (90 g)
  • Cebula ⅓ sztuki (30 g)

Wykonanie

Ugotuj kaszę jaglaną.

Tofu pokrój w kostkę.

Pokrój drobno oliwki i pomidorki suszone.

Wymieszaj z tofu, oregano i łyżeczką oliwy.

Drugą łyżeczkę oliwy wymieszaj z sokiem z cytryny i szczypta soli.

Pokrój pomidora, ogórka i cebulę.

W miseczce ułóż ugotowaną kaszę, tofu z dodatkami, pokrojone warzywa i polej całość oliwą z sokiem z cytryny.

Zobacz film!

Spróbuj też:

Dodaj komentarz