Bazyliowo-czosnkowa cukinia

Czasami mega trudno zaplanować swoje posiłki tak, aby były szybkie do zrobienia, sycące oraz zdrowe i zbilansowane. Dlatego przychodzę z przepysznym przepisem na bazyliowo-czosnkowa cukinia. Nie chodź głodna w ciągu dnia! Szybko, zdrowo, zbilansowanie i smacznie! ❤️

Wartość odżywcza 1 porcji
  • 319 kcal,
  • 13 g białka,
  • 6,7 g tłuszczu,
  • 47 g węgl.
Previous slide
Next slide

Składniki na 1 porcję:

  • Kasza jaglana 3 łyżki 40 g
  • Oliwa 1 łyżeczka (5 g)
  • Cukinia ½ sztuki (150 g)
  • Czosnek 2 ząbki (10 g)
  • Sól, pieprz po szczypcie
  • Bazylia świeża 15 listków (15 g)
  • Fasola biała z puszki 4 łyżki (80 g)

Wykonanie

  1. Ugotuj kaszę jaglaną
  2. Na rozgrzanej oliwie podsmaż przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojone w cienkie półksiężyce kawałki cukinii, aż cukinia się zarumieni (w razie potrzeby dodaj kilka łyżek wody).
  3. Pod koniec grzania dodaj opłukaną fasolę, przyprawy i pokrojona bazylię.
  4. Podawaj z ugotowaną kaszą.

Zobacz film!

Spróbuj też:

Dodaj komentarz