Pieczone brzoskwinie z precelkami

Brzoskwinie to przepyszne sezonowe owoce, dlatego mam dla Ciebie przepis na boski i prosty deser – pieczone brzoskwinie z precelkami! Poznaj prosty przepis na wegański deser i delektuj się sezonowymi owocami!

Wartość odżywcza 1 porcji:
  • 115 kcal
  • 2,1 g białka
  • 5,1 g tłuszczu
  • 13,6 g węglowodanów

Składniki na 2 porcje:

  • Brzoskwinie 2 duże sztuki (180 g)
  • Cynamon ½ łyżeczki
  • Śmietana kwaśna (np. 18%, u mnie wegańska) 2 łyżki (50 g)
  • Precelki kilka sztuk (10 g)
  • Mięta kilka listków do ozdoby

Wykonanie

Przekrój brzoskwinie na połówki. Piecz ok. 15 minut w 180 st. Polej śmietaną, połóż na górze precelki i mięte.

Zobacz film!

Spróbuj też:

Dodaj komentarz