Nachosy z dodatkami
Stwórz swój niezbędnik w kuchni, dzięki któremu nie będziesz musiała za każdym razem obierać czosnku! Pasta czosnkowa to ekstra alternatywa dla osób, które nie lubią spędzać godzin w kuchni, a szybkość i wygoda są dla nich priorytetem!
- Tagi: meksykańskie, na wytrawnie, nachos, pasta, przekąska, wegańskie
- Czas przygotowania: 8 minut
Wartość odżywcza 1 porcji:
- 164,2 kcal
- 4,9 g białka
- 7 g tłuszczu
- 17,2g węglowodanów
Składniki na 1 słoiczek:
- Pasta z fasoli* 2 łyżki
- Awokado ½ sztuki (70 g)
- Limonka 1 łyżka soku
- Przyprawy: czosnek granulowany, sól
- Nachos naturalne solone 3 garście (ok. 90 g)
- Jalapeno kilka sztuk
- Papryka czerwona kilka plastrów
- Kukurydza konserwowa 3 łyżki (45 g)
- Fasola czarna (z puszki) 2 łyżki (30 g)
- Kolendra (lub natka pietruszki) kilka listków
Wykonanie
Pastę fasolową rozcieńcz 2-3 łyżkami wody. Awokado rozgnieć z sokiem z limonki, czosnkiem granulowanym i solą. Nachosy ułóż na talerzyku, polej pastą z fasoli, dodaj rozgniecione awokado, pokrojone drobno jalapeno, paprykę, kukurydzę i fasolę opłukaną z puszki. Całość posyp kolendrą.
* Przepis na pastę z czarnej fasoli [KLIKNIJ]