Nachosy z dodatkami

Stwórz swój niezbędnik w kuchni, dzięki któremu nie będziesz musiała za każdym razem obierać czosnku! Pasta czosnkowa to ekstra alternatywa dla osób, które nie lubią spędzać godzin w kuchni, a szybkość i wygoda są dla nich priorytetem!

Wartość odżywcza 1 porcji:
  • 164,2 kcal
  • 4,9 g białka
  • 7 g tłuszczu
  • 17,2g węglowodanów

Składniki na 1 słoiczek:

  • Pasta z fasoli* 2 łyżki
  • Awokado ½ sztuki (70 g)
  • Limonka 1 łyżka soku
  • Przyprawy: czosnek granulowany, sól
  • Nachos naturalne solone 3 garście (ok. 90 g)
  • Jalapeno kilka sztuk
  • Papryka czerwona kilka plastrów
  • Kukurydza konserwowa 3 łyżki (45 g)
  • Fasola czarna (z puszki) 2 łyżki (30 g)
  • Kolendra (lub natka pietruszki) kilka listków

Wykonanie

Pastę fasolową rozcieńcz 2-3 łyżkami wody. Awokado rozgnieć z sokiem z limonki, czosnkiem granulowanym i solą. Nachosy ułóż na talerzyku, polej pastą z fasoli, dodaj rozgniecione awokado, pokrojone drobno jalapeno, paprykę, kukurydzę i fasolę opłukaną z puszki. Całość posyp kolendrą.

* Przepis na pastę z czarnej fasoli [KLIKNIJ]

Zobacz film!

Spróbuj też:

Dodaj komentarz